stcrt-2010-4837-001.png Terinzagelegging bestemmingsplan ‘Wilhelminapark en Geesten’

Ingevolge artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van de gemeente Oegstgeest bekend dat de raad op 18 februari 2010 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Wilhelminapark en Geesten’ gewijzigd vast te stellen. Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 2 april 2010 gedurende zes weken ter inzage.

Het plangebied Wilhelminapark en Geesten ligt in het zuid-oostelijk deel van de gemeente Oegstgeest en wordt begrensd door de A44 in het westen, door de Rijnzichtweg – Geversstraat – Leidsestraatweg in het noorden en noord-oosten en door de gemeentegrens in het zuid-oosten en zuiden. Het parkachtige gebied omvat het vroeg 20e-eeuwse villapark Wilhelminapark en de voormalige buitenplaatsen Endegeest en Rhijngeest, met tegenwoordig een aantal al dan niet psychiatrische klinieken, die in belangrijke mate het karakter van het plangebied bepalen.

Op 26 oktober 2007 is een groot deel van het bestemmingsplangebied door het Rijk aangewezen als beschermd dorpsgezicht, eveneens Wilhelminapark en Geesten genaamd. Om het beschermd dorpsgezicht in voldoende mate te beschermen, is voor dit gebied een gedetailleerde bestemming opgenomen conform het huidige gebruik. Voorts beoogt deze procedure voor het gehele bestemmingsplangebied een actueel juridisch-planologisch kader tot stand te brengen.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. Een van de meest belangrijke wijzigingen is het verwijderen van de locatie Van den Ameele. Deze locatie krijgt een eigen juridisch planologisch kader. Daarnaast zijn er een aantal ambtshalve wijzigingen doorgevoerd.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 2 april tot en met 14 mei 2010 van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Rhijngeesterstraatweg 13, Oegstgeest. Tevens zijn het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken digitaal beschikbaar op de website van de gemeente Oegstgeest www.oegstgeest.nl (onder de rubriek ‘Wonen en Burgerzaken’).

Tijdens de terinzagelegging kunnen degenen die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen hebben ingediend en belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijzen aan de gemeenteraad kenbaar te maken, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Diegenen die beroep hebben ingesteld kunnen binnen de beroepstermijn (6 weken) een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State indienen.

Naar boven