stcrt-2010-4800-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Strandbebouwing

Burgemeester en wethouders van Noordwijk maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Noordwijk in zijn vergadering van 24 februari 2010 heeft besloten het bestemmingsplan Strandbebouwing gewijzigd vast te stellen.

Het bestemmingsplan voorziet in een planologisch juridisch kader, als opvolgend planologisch instrument ten opzichte van het door Burgemeester en wethouders op 3 maart 2009 vastgestelde projectbesluit Strandbebouwing, waarmee uitvoering wordt gegeven aan artikel 3.13, lid 1 van de Wro.

Bij de vaststelling is op twee onderdelen een wijziging aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Eén wijziging heeft betrekking op een geringe vergroting van de maatvoering van de paviljoens ten behoeve van de strandgebonden sportverenigingen. Een tweede wijziging heeft betrekking op het gegeven dat bij de ontheffingsmogelijkheid ten behoeve van de plaatsing van containers ten behoeve van strandmeubilair bij de strandpaviljoens buiten het exploitatievlak, de bebouwde oppervlakte van de containers alsnog ten laste worden gebracht van de maximale oppervlakte van het bijbehorende exploitatievlak van het strandpaviljoen.

Het raadsbesluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Strandbebouwing ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 1 april 2010 gedurende zes weken tot 13 mei 2010 voor eenieder tervisie in de Gemeentewinkel, Voorstraat 42 te Noordwijk.

Het bestemmingsplan, inclusief de bijbehorende stukken, is ook digitaal raadpleegbaar op internet via www.noordwijk.nl onder ‘wonen en woonomgeving’ – ‘plannen’ – ‘bestemmingsplannen’.

Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend, danwel redelijkerwijze niet in staat zijn geweest tijdens de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan Strandbebouwing een zienswijze in te dienen, en belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht, kunnen tijdens de termijn van terinzagelegging in beroep gaan tegen het raadsbesluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Strandbebouwing.

Dit beroep moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Ook kunnen degenen die beroep hebben ingediend een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Strandbebouwing treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de genoemde beroepstermijn van zes weken. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de genoemde Afdeling, treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Noordwijk, 31 maart 2010

Burgemeester en wethouders van Noordwijk.

Naar boven