stcrt-2010-4785-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Noordoevers-Zwijndrecht’ en exploitatieplan ‘Noordoevers’

Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht geven op grond van artikel 3.8 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) kennis van het feit dat het bestemmingsplan ‘Noordoevers-Zwijndecht’ en het exploitatieplan ‘Noordoevers’ op 16 februari 2010 door de gemeenteraad gewijzigd zijn vastgesteld.

Globale inhoud van het bestemmingsplan

Het plan geeft een bestemmingsregeling voor een aantal deelgebieden binnen het Project Noordoevers. In grote lijnen maakt het plan nieuwbouw van woningen mogelijk, gecombineerd met groenontwikkeling. De hoogte van de nieuwbouw varieert per bouwblok en bedraagt maximaal 20 meter. Op enkele plaatsen is een woontoren tot ten hoogste 48 meter toegestaan. Het plan handhaaft de aanwezige sportvelden en daarbij behorende bebouwing.

Het bestemmingsplan is (globaal aanduid) als volgt begrensd:

− in het noorden en oosten:

de grens tussen gemeente Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht;

− in het zuiden:

(het verlengde van) de straat Noordpark in Zwijndrecht;

− in het westen:

de Ringdijk.

Omdat het Project Noordoevers ook gronden binnen Hendrik-Ido-Ambacht omvat, heeft die gemeente ook bestemmingsplan in procedure gebracht, maar dan gericht op de gronden in die gemeente. De totale plancapaciteit van de gronden in beide gemeenten bedraagt circa 1.300 woningen.

Globale inhoud van het exploitatieplan Noordoevers

De gemeente is geen eigenaar van alle gronden waarvoor in het bestemmingsplan voor de Noordoevers woningbouw is voorzien. Daarom is de gemeente verplicht om gelijktijdig met het bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen. In het exploitatieplan wordt onder meer het verhalen van kosten van de grondexploitatie geregeld. Ook worden daarin bepalingen opgenomen over de fasering van realisering van het bestemmingsplan en worden eisen en regels gesteld met betrekking tot de uitvoering van openbare werken en werkzaamheden.

Ter inzage

Het bestemmingsplan, exploitatieplan en alle relevantie stukken liggen vanaf 1 april tot en met 12 mei 2010 voor eenieder ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3 te Zwijndrecht, geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8:30 tot 13:00 uur, woensdag van 13:00 tot 20:00 uur en zaterdag van 9:00 tot 12:00. Het bestemmingsplan en exploitatieplan zijn ook in te zien op www.zwijndrecht.nl.

Gedurende de ter inzage termijn kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld, door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijzen niet bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende, tegen de gedeelten van het bestemmingsplan die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd zijn vastgesteld.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener; dagtekening; omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Degenen die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Zwijndrecht, 30 maart 2010

Naar boven