Ontwerpbesluit tot wijziging van het Besluit mandaat en machtiging NIVRA

9 maart 2010

Het bestuur van het Nederlands Instituut van Registeraccountants,

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit:

ARTIKEL I

Er wordt na artikel 9 van het Besluit mandaat en machtiging NIVRA een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 9a

  • 1. Het bestuur verleent mandaat en machtiging aan de algemeen directeur om besluiten te nemen en handelingen te verrichten ter uitvoering van de bevoegdheden of taken van het bepaalde in artikel 27, tweede lid, van de Wet op de registeraccounts en de artikelen 3 en 4 van de Verordening tarieven kwaliteitsonderzoek.

  • 2. Het bestuur verleent mandaat en machtiging aan de algemeen directeur om een beslissing op bezwaar te nemen op een bezwaarschrift gericht tegen een besluit als bedoeld in het eerste lid.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin het besluit wordt geplaatst.

Voorzitter van het bestuur,

R. Dekkers.

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij het betreffende besluit is betrokken binnen 6 weken na de tweede dag na de dagtekening van deze Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het bestuur van het Nederlands Instituut van Registeraccountants, postbus 7984, 1008 AD Amsterdam.

TOELICHTING

Algemeen

In dit besluit wordt aan de algemeen directeur van het Nederlands Instituut van Registeraccountants (NIVRA) mandaat en machtiging verleend om namens het bestuur van het NIVRA de kosten voor het kwaliteitsonderzoek per onderzocht accountantskantoor of per onderzochte accountantsafdeling vast te stellen.

Naar boven