stcrt-2010-4732-001.png Bestemmingsplan ´Zuidpolder´

Burgemeester en wethouders van Barendrecht maken bekend dat de gemeenteraad op 15 februari 2010 het bestemmingsplan ´Zuidpolder´ gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het inrichten van de Zuidpolder als extensief natuur- en recreatiegebied. Het gaat daarbij om het gebied dat globaal begrensd wordt door de A29, Kilweg, Leedeweg, Ziedewijdsedijk, Noldijk, Ziedewijdsekade en Achterzeedijk.

Wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ´Zuidpolder´ heeft de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan een aantal wijzigingen aangebracht. De belangrijkste zijn:

  • het aanpassen van enige begripsomschrijvingen en de bestemmingen ‘Natuur - Recreatie, Recreatie - Natuur en Recreatie - Agrarisch’ met betrekking tot het aanscherpen van extensieve recreatie;

  • het aanpassen van de figuur met daarop de begrenzing van het exploitatiegebied;

  • het vervangen van artikel 4 bestemming ‘bedrijf’ door een nieuwe tekst;

  • het toevoegen aan artikel 9.2 ‘, met dien verstande dat de bouwhoogte van bouwwerken ten behoeve van de Rijksweg ten hoogste 20 m bedraagt’;

  • aanpassing van de verbeelding met betrekking tot de begrenzing van de woonbestemming voor het perceel Ziedewijdsekade 18;

  • daarnaast hebben enkele tekstuele en technische aanpassingen plaatsgevonden.

Voor een compleet overzicht verwijzen wij u naar het raadsvoorstel- en besluit.

Ter inzage

Het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen, liggen met ingang van 29 maart 2010 t/m 8 mei 2010 ter inzage bij in het gemeentelijke Servicecentrum. De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 9.00–15.00 uur, maandag- en woensdagavond van 18.30–20.00 uur. Tevens is het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken digitaal beschikbaar op de site van de gemeente www.barendrecht.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn van ter inzage legging kunnen uitsluitend belanghebbenden beroep instellen tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan die:

  • tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • kan aantonen dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze in te dienen;

  • bedenkingen heeft tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen.

U kunt uw beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Meer informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met dhr. A. Verhoeven, telefoonnummer 0180-698 798.

Naar boven