Besluit van de raad van bestuur van de Stichting Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+ tot wijziging van de Deelregeling projectsubsidies voor podiumkunstinstellingen van Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+ 2009–2010

1 februari 2010

De Raad van Bestuur van de Stichting Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+;

Gelet op artikel 10 lid 4 van de Wet op het specifiek cultuurbeleid en artikel 4 van het Algemeen Reglement van het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+;

Besluit:

ARTIKEL I

De Deelregeling projectsubsidies voor podiumkunstinstellingen van Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+ 2009–2010 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 4 komt te luiden:

Artikel 4. Subsidieplafond

  • 1. Voor het uitvoeren van deze regeling in 2010 gelden de volgende subsidieplafonds, onder voorbehoud van verstrekking van deze middelen door de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap:

    • a. voor productiesubsidies als bedoeld in artikel 3, tweede lid, onder a: € 3.249.000,–.

    • b. voor productiesubsidies als bedoeld in artikel 3, tweede lid, onder b: € 8.300.000,–.

    • c. voor afnamesubsidies als bedoeld in artikel 3, derde lid: € 1.160.000,–.

    • d. voor afnamesubsidies als bedoeld in artikel 3, vierde lid: € 3.411.000,–.

  • 2. Als er in een kalenderjaar meerdere subsidierondes zijn, worden de subsidieplafonds als bedoeld in het eerste lid naar evenredigheid verdeeld over de subsidierondes, met uitzondering van het subsidieplafond als bedoeld in lid 1 onder c dat wordt verdeeld in de volgende verhouding: een bedrag van € 560.000,– voor de ronde van 15 januari, het resterende deel wordt evenredig verdeeld over de overige twee rondes.

  • 3. Het bestuur van het Fonds kan de in het eerste lid genoemde bedragen verdelen over verschillende disciplines.

  • 4. Het bestuur van het Fonds kan eerder vastgestelde subsidieplafonds verhogen of verlagen.

  • 5. Besluiten als bedoeld in het derde en vierde lid worden bekendgemaakt via de website van het fonds.

B

In artikel 5, eerste lid, worden de woorden ‘artikel 4 tweede lid‘ vervangen door: artikel 4, eerste en tweede lid.

C

Artikel 5, zesde lid, komt te vervallen.

D

Artikel 7 komt te luiden:

Artikel 7. Aanvraagtermijnen

Het Fonds behandelt de aanvragen in het kader van deze deelregeling in 3 rondes met als uiterste indieningsdata 15 januari 2010, 15 mei 2010 en 15 september 2010, met uitzondering van aanvragen voor productiesubsidies voor het produceren van meerdere producties als bedoeld in artikel 3, lid 2 onder b, waarvoor in 2010 één ronde is met als uiterste indieningsdatum 1 juli 2010.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

Vastgesteld in de vergadering van het bestuur van het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+, d.d. 1 februari 2010.

Het bestuur van het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+,

namens deze:

G. Lawson,

directeur/voorzitter Raad van Bestuur.

TOELICHTING

Deze wijziging beoogt de subsidieplafonds voor het jaar 2010 aan te passen. Feitelijk betreft het een aanpassing die het gevolg is van het niet volledig uitputten van de beschikbare subsidiebudgetten in het jaar 2009. Tevens is van de gelegenheid gebruikgemaakt het artikel over de subsidieplafonds te vereenvoudigen.

Voorts wordt een subsidieronde ingevoegd voor tweejarige projectsubsidies. Deze subsidievorm is in 2009 voor het eerst verstrekt voor de periode 2009–2010 en het bestuur van het Fonds vindt het in het kader van de continuïteit wenselijk deze subsidies ook in 2010 te verstrekken voor 2011 en 2012. De voorwaarden en criteria blijven ongewijzigd, net als het beschikbare budget.

Tot slot wordt de indiendatum voor subsidieaanvragen voor enkelvoudige productiesubsidies en afnamesubsidies verlegd van 1 naar 15 september. Het fonds reageert hiermee op verzoeken hiertoe van aanvragers.

Naar boven