stcrt-2010-4680-001.png Bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Kern Vijlen – Uitbreidingsplan Vijlen Zuidoost 1e fase’ gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vaals maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 en 4 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de raad bij besluit van 8 februari 2010 het bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Kern Vijlen – Uitbreidingsplan Vijlen Zuidoost 1e fase’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in de oprichting van een Woonzorgcomplex bestaande uit 21 appartementen, 6 twee-onder-een-kap-woningen, 6 levensloopbestendige patio-bungalows en de uitgifte van 8 vrije kavels inclusief bijbehorende infrastructuur. Het plangebied is gelegen in het verlengde van de Pater Gelissenstraat en ligt ingeklemd tussen de Pater Gelissenstraat en de Vijlenberg in de kern Vijlen.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht hebben betrekking op enkele tekstuele aanpassingen van de toelichting, te weten:

  • Paragraaf 2.3.2: verwijderen van de zin ‘het beeldkwaliteitsplan maakt juridisch geen onderdeel uit van het bestemmingsplan’. Deze zin eveneens verwijderen uit het beeldkwaliteitsplan zelf;

  • Paragraaf 4.1.2: afstand meest nabij gelegen woning tot aan de geluidszone Vijlenberg veranderen van 80 meter naar 45 meter;

  • Paragraaf 4.2.6: aanvullen met de in de Nota van zienswijzen opgesomde maatregelen en de wijze waarop de gemeente hiermee om zal gaan;

  • Paragraaf 4.3: paragraaf aanvullen met de volgende tekst: In een exploitatieplan kan worden geregeld hoe algemene kosten voor een project, zoals kosten voor grondexploitatie en voorzieningen van openbaar nut, op de exploitant worden verhaald. Een exploitatieplan is niet verplicht indien het verhaal van deze kosten ‘anderszins verzekerd’ is. De gemeente is eigenaar van alle in het plangebied gelegen gronden en zal de aan de gemeente ten deel vallende kosten verhalen door uitgifte van deze gronden (in dit geval aan de Woningstichting Vaals en particuliere bouwers). Het verhaal van deze kosten is daarmee verzekerd en wordt vastgelegd in een koop/realisatie-overeenkomst tussen gemeente en woningstichting en koopovereenkomsten met de particuliere kopers van de acht vrije kavels. Beide partijen krijgen hiertoe t.z.t. door de gemeente Vaals bouwrijp gemaakte gronden geleverd.

Het bestemmingsplan met vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken ligt vanaf vrijdag 26 maart 2010 gedurende 6 weken (tot en met donderdag 6 mei 2010) ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis, Von Clermontplein 15 in Vaals. De stukken zijn eveneens elektronisch te raadplegen op de website van de gemeente Vaals onder Actueel/Bekendmakingen Awb/Bestemmingsplannen.

Gedurende voornoemde termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Beroep bij de Raad van State kan worden ingesteld:

  • Door belanghebbenden die tijdig zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • Door belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze in te dienen op het ontwerpbestemmingsplan;

  • Door iedere belanghebbende tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan vastgestelde wijziging.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingediend beroep een afzonderlijk verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven