stcrt-2010-4666-001.png Voorlopige aanwijzing Wet voorkeursrecht gemeenten

Het college van b&w maakt op grond van artikel 7, lid 1 Wet voorkeursrecht gemeenten (verder Wvg) bekend dat zij, op basis van artikel 6 en artikel 4, lid 1 Wvg, op 16 maart 2010 hebben besloten aan de gemeenteraad van Slochteren voor te stellen om een gedeelte van een perceel aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26, en 27 Wvg van toepassing zijn. Bovengenoemd voorstel aan de gemeenteraad is tevens een besluit tot voorlopige aanwijzing van deze grond in de zin van de Wvg.

Het bewuste gedeelte van het perceel is gelegen in de kern Slochteren aan/nabij de Korenmolenweg en is kadastraal bekend gemeente Slochteren, sectie P, nummer 313 (ged.).

Dit gedeelte van het perceel is in de structuurvisie Slochteren Kern van 17 december 2009 bestemd voor een bedrijfsbestemming (c.q. kleinschalig bedrijventerrein).

Voorlopige aanwijzing

Het besluit tot voorlopige aanwijzing (voorstel aan gemeenteraad) ligt voor eenieder ter inzage vanaf heden tot en met 16 april 2010 bij het publiekscentrum op het gemeentehuis te Slochteren, Hoofdweg 10a, 9621 AL Slochteren. Het publiekscentrum is elke werkdag geopend van 9.00 tot 12.00 uur. Daarnaast is het publiekscentrum (op werkdagen) woensdagmiddag van 13.30 uur tot 18.00 uur en donderdagmiddag van 13.30 uur tot 19.30 uur geopend. De eigenaar en/of zakelijk gerechtigde ontvangt een afzonderlijke kennisgeving/mededeling waarin ook wordt gewezen op de mogelijkheid een zienswijze in te dienen.

De voorlopige aanwijzing van het gedeelte van het perceel treedt in werking daags na de datum van deze publicatie. Dit betekent dat de eigenaar en/of zakelijk gerechtigde van het binnen dit besluit bedoelde gedeelte van het perceel, wanneer hij/zij dat (gedeelte van het) perceel wenst te vervreemden, dit eerst aan de gemeente Slochteren te koop aan moet bieden. De voorlopige aanwijzing heeft een geldigheidsduur van maximaal 3 maanden nadat het besluit in werking is getreden.

Bezwaar

De voorlopige aanwijzing is een besluit. Belanghebbenden kunnen derhalve binnen zes weken na inwerkintreding van het besluit schriftelijk een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van b&w van de gemeente Slochteren (voor adresgegevens zie kopje zienswijze). Tevens kunnen deze belanghebbenden een verzoek tot voorlopige voorziening indienen bij de rechtbank Groningen Sector Bestuursrecht, postbus 150, 9700 AD Groningen.

Zienswijzen definitieve aanwijzing

In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de gemeenteraad te nemen aanwijzingsbesluit, worden belanghebbenden op grond van artikel 4:8 Awb in de gelegenheid gesteld om vanaf heden tot en met 16 april 2010 hun zienswijzen schriftelijk danwel mondeling naar voren te brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Slochteren, ter attentie van de heer A. Glazenborg, postbus 13, 9620 AA Slochteren. Indien belanghebbenden hun zienswijze aan de gemeenteraad mondeling kenbaar wensen te maken, kunnen zij hiervoor telefonisch een afspraak maken binnen de gestelde termijn met de heer A. Glazenborg onder telefoonnummer 0598-425555.

Naar boven