stcrt-2010-4652-001.png Kennisgeving m.e.r.-plichtige activiteit ‘Averijhaven’

Burgemeester en Wethouders maken overeenkomstig artikel 7.12 lid 4 Wet milieubeheer bekend dat Rijkswaterstaat een verzoek heeft ingediend om de m.e.r.-plichtige activiteit ‘Verplaatsing Lichterlocatie Buitenhaven IJmuiden’ mogelijk te maken. Het betreft de verplaatsing van de huidige lichterlocatie van de buitenhaven IJmuiden naar het Averijhavendepot. Deze voormalige Averijhaven, die nu nog is ingericht als baggerspeciedepot, krijgt daarmee zijn oorspronkelijke vorm als insteekhaven terug. Op de lichterlocatie vindt de overslag plaats van steenkool uit bulkcarriers naar binnenvaartschepen. De verplaatsing van de lichtervoorziening is nodig om een veilige en vlotte doorvaart van zeeschepen van en naar de sluizen te realiseren.

Tevens heeft Rijkswaterstaat het verzoek ingediend hiervoor het bestemmingsplan Averijhaven aan te passen. Burgemeester en Wethouders zijn voornemens dit verzoek te honoreren en maken overeenkomstig artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij voornemens zijn een nieuw bestemmingsplan voor dit gebied op te stellen.

Startnotitie

Rijkswaterstaat heeft het plan voor verplaatsing van de lichterlocatie beschreven in een startnotitie ‘Lichterlocatie Buitenhaven IJmuiden’. Deze startnotitie ligt van dinsdag 2 maart tot maandag 12 april bij de gemeente Velsen ter inzage op het stadhuis, Dudokplein 1 te IJmuiden en in de bibliotheek van IJmuiden, Dudokplein 16.

Bestemmingsplanwijziging

Ten tweede wordt u in de gelegenheid gesteld zienswijzen in te dienen over het opstellen van de richtlijnen voor het milieueffectenrapport zoals bedoeld in artikel 7.15 Wm. Omdat het verzoek tevens een bestemmingsplanherziening inhoudt, wordt u ook in de gelegenheid gesteld initiatieven in te dienen voor de bestemmingsplanherziening.

Inspraakreactie

Uw inspraakreactie kunt u tot 9 april schriftelijk indienen en richten aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Velsen, Postbus 465, 1970 AL IJmuiden. Geef duidelijk aan waarop uw reactie van toepassing is.

Informatieavond

Rijkswaterstaat organiseert samen met de gemeente Velsen een informatieavond over de plannen en de te volgen procedures. Deze informatieavond wordt gehouden op dinsdag 16 maart 2010 in het Thalia Theater, Breesaapstraat 52 te IJmuiden. Inloop van de informatieavond is vanaf 19.30 uur, het programma start om 20.00 uur met een presentatie.

Voor meer informatie over de inhoud van het project kunt u contact opnemen met projectmanager Rijkswaterstaat Yvonne de Keulenaar, telefoonnummer (023) 530 1312 (b.g.g. 1650). Voor vragen over inspraak en procedures kunt u terecht bij René van der Linden, beleidsmedewerker afdeling ROE van de gemeente Velsen via telefoonnummer (0255) 56 72 00.

23 februari 2010

Naar boven