stcrt-2010-4623-001.png Vastgesteld bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Portland noord’

Burgemeester en wethouders van Albrandswaard maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet op de ruimtelijke ordening bekend dat gedurende zes weken met ingang van vrijdag 26 maart 2010 tot en met donderdag 4 mei 2010 voor eenieder ter inzage ligt het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Portland noord’, bestaande uit de plankaart, toelichting, voorschriften, bijlagen en bijbehorende beeldkwaliteitplan.

Het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Portland noord’ heeft betrekking op de gronden aan de noordzijde van Portland. Beoogd wordt de ontwikkeling van bedrijven en kantoren in een groene omgeving met een hoge beeldkwaliteit. Op deze manier wordt een mooie overgang richting het woongebied van Portland nagestreefd.

Het bedrijventerrein bestaat uit twee delen. Op het westelijk deel wordt de realisatie van een viertal kleinschalige kantoorgebouwen beoogd, terwijl op het oostelijk deel de bouw van circa vijf bedrijfsgebouwen is voorzien.

Het ontwerpbestemmingsplan gaat uit van globale bestemmingen met uitwerkingsverplichting. Door deze planvorm is al wel sprake van een bedrijfsbestemming, maar kunnen concrete bouwplannen pas gerealiseerd worden na een uitwerking door burgemeester en wethouders. Om nieuwe ontwikkelingen concreet te kunnen toetsen is een beeldkwaliteitplan opgesteld. Het beeldkwaliteitplan stelt eisen ten aanzien van de bouwmassa, doorzichten, groene inrichting, opslag, materiaalgebruik, parkeren en reclame-uitingen.

Bij de uitwerking van de bestemmingen dienen de eisen uit het beeldkwaliteitplan in acht te worden genomen.

Het bestemmingsplan (toelichting, voorschriften en plankaart) en beeldkwaliteitplan liggen met ingang van vrijdag 26 maart 2010 tot en met donderdag 4 mei 2010, gedurende een termijn van zes weken, voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis bij de afdeling Publiekszaken aan de Hofhoek 5 in Poortugaal. Het gemeentehuis is op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 09.00 tot 16.30 uur, op dinsdag van 09.00 tot 13.00 uur, op woensdag van 17.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.30 tot 11.30 uur.

Tegen vergoeding van de kosten worden afschriften van de ter inzage gelegde stukken verstrekt.

Tevens is er een mogelijkheid om een digitale versie van het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Portland noord’ te bekijken op www.albrandswaard.nl/actuele info/bekendmakingen/bestemmingsplannen (plan ‘bedrijventerrein Portland noord’).

Beroep

Gedurende de zes weken termijn van terinzagelegging van vrijdag 26 maart 2010 tot en met donderdag 4 mei 2010 kunnen belanghebbenden over het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Portland noord’ een schriftelijk gemotiveerd beroep instellen, als ook een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Poortugaal, 25 maart 2010

Het college van burgemeester en wethouders van Albrandswaard.

Naar boven