stcrt-2010-4574-001.png Vaststelling wijzigingsplan ‘De Donk, Den Dungen’ (art. 3.6 lid 1a Wet ruimtelijke ordening)

Op 10 september 2009 heeft de gemeenteraad besloten in te stemmen met het invoeren van het kulturhusconcept voor o.a. De Blauwe Scholk. Dit kulturhus zal worden geïntegreerd in het nieuwbouwplan van Zorgcentrum De Donk op de bestaande locatie van De Donk aan de Litserstraat 6 in Den Dungen. Ten behoeve van dit nieuwbouwplan is een wijziging van het geldende bestemmingsplan ‘Kom Den Dungen’ noodzakelijk.

Op 9 februari 2010 hebben burgemeester en wethouders het wijzigingsplan ‘De Donk, Den Dungen’ vastgesteld. Het betreft de planologische regeling voor het nieuwe zorgcentrum/kulturhus.

Bij deze vaststelling zijn ten opzichte van het ontwerp-wijzigingsplan 3 wijzigingen aangebracht:

  • 1. de toegestane detailhandel op de begane grond (max. 1.500 m2) is geschrapt;

  • 2. de maximaal toegestane goothoogte aan de voorkant is van 11 naar 12 meter opgetrokken;

  • 3. het bouwvlak is voor een deel aan de noord-westzijde een meter verruimd.

Informatie en procedure

Vanaf 26 maart 2010 tot en met 6 mei 2010 liggen het vaststellingsbesluit, het wijzigingsplan en de hierop betrekking hebbende stukken voor eenieder ter inzage bij de balie Vergunningen en Handhaving in het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel. De afdeling is open op werkdagen van 8.30 uur tot 12.30 uur. Buiten deze uren is inzage op afspraak mogelijk; daarvoor kunt u bellen naar telefoonnummer (073) 5531626. Tevens kunnen het vaststellingsbesluit en het wijzigingsplan met bijbehorende stukken digitaal worden ingezien via onze gemeentelijke website.

Gedurende deze termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Dit geldt alleen voor degenen die tijdens de ontwerpfase een zienswijze hebben ingediend of voor belanghebbenden, die kunnen aantonen tijdens de ontwerpfase redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest een zienswijze in te dienen. Tegen de 3 genoemde wijzigingen kan elke belanghebbende beroep instellen.

Het vaststellingsbesluit treedt daags na afloop van genoemde beroeps/inzagetermijn in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

25 maart 2010

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel.

Naar boven