stcrt-2010-4572-001.png Voorbereidingsbesluit Wateren in de Pijp

Het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Oud-Zuid maakt op grond van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de stadsdeelraad op 24 maart 2010 een voorbereidingsbesluit heeft genomen voor de wateren in de Pijp. Het gebied waarvoor het voorbereidingsbesluit geldt bestaat uit de Boerenwetering tussen het Amstelkanaal en de Singelgracht, het Amstelkanaal tussen de Amstel en de Boerenwetering, de Singelgracht tussen Boerenwetering en de Amstel en de Amstel tussen Singelgracht en het Amstelkanaal. Voor al deze wateren geldt dat het voorbereidingsbesluit zich uitstrekt tot aan het midden van deze wateren voor zover gelegen aan de kant van de Pijp.

Het voorbereidingsbesluit heeft als doel om te voorkomen dat het bestaande feitelijke gebruik wordt gewijzigd, waardoor het gebied minder geschikt wordt voor de verwezenlijking van de nieuwe bestemming, zoals die zal worden neergelegd in het nieuwe bestemmingsplan voor het water in de Pijp.

Het voorbereidingsbesluit heeft een geldigheidsduur van 1 jaar en treedt met ingang van 26 maart 2010 in werking. Vanaf die datum ligt het voorbereidingsbesluit met bijbehorende kaart ter inzage informatiecentra op de stadsdeelkantoren Koninginneweg 1 en Karel du Jardinstraat 65. De stadsdeelkantoren zijn geopend op werkdagen van 7:30 tot 17:30 uur. Bovendien is het kantoor aan de Koninginneweg op maandagavond tot 19.00 uur geopend.

Met ingang van 26 maart 2010 is het voorbereidingsbesluit tevens digitaal raadpleegbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het voorbereidingsbesluit alsmede deze kennisgeving zijn eveneens digitaal raadpleegbaar via de website www.oudzuid.amsterdam.nl

Tegen het voorbereidingsbesluit kan, op basis van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht, geen bezwaar en beroep worden aangetekend.

Amsterdam, 25 maart 2010

Het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Oud-Zuid

C. Postma,

wnd. secretaris.

E.J. de Vries,

voorzitter.

Naar boven