stcrt-2010-4557-001.png Gewijzigd vastgesteld Projectbesluit het oog ter inzage alsmede correctie op publicatie in Witte Weekblad d.d. 10 maart 2010

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken ingevolge artikel 3.11 juncto artikel 3.8 ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat zij op 16 februari 2010 het projectbesluit (ex artikel 3.10 Wro) ten behoeve van de realisering van een tankstation en een kantoorgebouw op een perceel aan de Alkemadelaan (locatie Het Oog) gewijzigd hebben vastgesteld.

Op woensdag 10 maart jl. heeft er per abuis in het Witte Weekblad een publicatie gestaan waarin melding werd gemaakt, dat het projectbesluit met bijbehorende stukken met ingang van 11 maart 2010 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage op het gemeentehuis te Roelofarendsveen liggen. Bij deze maken wij dan ook kenbaar – ter correctie – dat met ingang van donderdag 25 maart 2010 het projectbesluit met bijbehorende stukken gedurende zes weken voor iedereen ter inzage op het gemeentehuis te Roelofarendsveen liggen.

Toelichting

Het onderliggende projectbesluit betekent de gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan ‘HSL-A4’, goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland op 9 januari 2001. In het bestemmingsplan zijn de gronden bestemd als ‘Groendoeleinden’, ‘Inpassingszone’ en ‘Werkterrein’. Ook ligt er over het plangebied een wijzigingsbevoegdheid naar Horecadoeleinden.

De realisatie van een benzineverkooppunt met lpg, kantoorgebouw en de daarbij behorende parkeervoorziening kan niet binnen de kaders van het bestemmingsplan worden gerealiseerd. Ook niet door middel van de opgenomen wijzigingsbevoegdheid. De gemeente Kaag en Braassem heeft daarom besloten de ontwikkeling mogelijk te maken middels een projectbesluit.

De wijzigingen betreffen het aanvullen van de ruimtelijke onderbouwing behorende bij het projectbesluit naar aanleiding van ingediende zienswijzen. Het betreft hierbij de te treffen maatregelen in het kader van externe veiligheid. Het toevoegen van een aanvullende onderbouwing ten aanzien van de locatiekeuze en het aanpassen van de verbeelding, hierbij is de bestemming verkeer opgenomen ter plaatse van de te realiseren parkeergarage.

Indienen van beroep bij de Rechtbank ’s-Gravenhage

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan er beroep worden ingesteld bij de Rechtbank ’s-Gravenhage, sector Bestuursrecht, door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpprojectbesluit bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij overeenkomstig artikel 3.11 juncto artikel 3.8 Wro juncto afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpprojectbesluit;

  • een belanghebbende tegen de wijzigingen die het college van burgemeester en wethouders heeft aangebracht bij de vaststelling van het projectbesluit ten opzichte van het ontwerpprojectbesluit.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan er door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen bij de Rechtbank ’s-Gravenhage. Beroepschriften moeten worden gericht aan Rechtbank ’s-Gravenhage, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank ’s-Gravenhage, sector Bestuursrecht. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij gedurende die termijn naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank ’s-Gravenhage, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Naar boven