stcrt-2010-4551-001.png Uitwerkingsplan Woongebied Kernhem scherven 3a, 15 en 16 en uitwerkings- en wijzigingsplan Woongebied Kernhem hoofdwegen, groen- en waterstructuur vastgesteld

Van 25 maart t/m 5 mei 2010 (6 weken) liggen de op 9 maart 2010 door burgemeester en wethouders van Ede vastgestelde Uitwerkingen en wijziging van het bestemmingsplan Woongebied Kernhemter visie bij raadhuis De Doelen, Achterdoelen (ingang Bouwen, Wonen, Milieu) in Ede. Het plan en de daarbij behorende stukken zijn ook in te zien via

www.ede.nl/bestuur/nieuws/openbare-bekendmakingen/bestemmingsplannen.

Het Uitwerkingsplan Woongebied Kernhem scherven 3a, 15 en 16 bestaat uit het planologisch mogelijk maken van 88 woningen (scherf 15 en 16) en een scholencluster in scherf 3a. Deze woningen en het scholencluster zijn gelegen aan de oostkant van het nog te ontwikkelen deel van Kernhem tussen de A30 en het reeds gerealiseerde gedeelte van Kernhem.

Het Uitwerkings- en wijzigingsplan Woongebied Kernhem, hoofdwegen, groen- en waterstructuur zal alle hoofdwegen, groen en water omvatten van het nog te ontwikkelen deel tussen de A30 en het reeds gerealiseerde gedeelte van Kernhem. Daarnaast is in het kader van het vooroverleg door het Waterschap aangegeven dat het nieuwe tracé van de persleidingen opgenomen moet worden.

Tijdens de hiervoor genoemde periode kan een belanghebbende schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a. tegen de vastgestelde aanpassing ten opzichte van het in ontwerp ter visie gelegen Uitwerkings- en wijzigingsplan Woongebied Kernhem, hoofdwegen, groen- en waterstructuur;

  • b. tegen elk van de beide plannen, wanneer u overtuigend kunt aantonen dat u tijdens de ontwerpfase niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen.

De adressering van het beroepschrift is Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Ook kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het door de burgemeester en wethouders vastgestelde uitwerkingsplan en het vastgestelde uitwerkings- en wijzigingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Ede, 24 maart 2010

Naar boven