stcrt-2010-4549-001.png Voorbereidingsbesluit 5 gebieden Nieuwegein, artikel 3.7 lid 7 van de Wet ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van Nieuwegein maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7 lid 7 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

De raad van de gemeente Nieuwegein heeft in haar openbare vergadering van 17 februari 2010 verklaard dat bestemmingsplannen worden voorbereid (voorbereidingsbesluit) voor de onderstaande gebieden.

Het voorbereidingsbesluit treedt op donderdag 1 april 2010 in werking.

  • 1. Galecopperzoom, gelegen tussen de A12, A2, A.C. Verhoefweg en de Galecopperlaan. Nodig in verband met de reeds gestarte herziening van het bestemmingsplan en het tegengaan van ongewenste ontwikkelingen.

  • 2. Laagraven, het plangebied kan worden gesplitst in de gebieden Laagraven Oost en Liesbosch. Het voorbereidingsbesluit heeft betrekking op het gebied Liesbosch, gelegen tussen de A12, de gemeentegrens met Houten, het Merwedekanaal en het Amsterdam-Rijnkanaal en Laagravenseweg. Nodig om de bestaande situatie in verband met de verkeerssituatie te conserveren.

  • 3. Lekboulevard-Hoogzandveld, globaal gelegen tussen de Veertunnel, Lupinestraat, Lotusplantsoen, Ratelaar, Jachtmonde en de Lekboulevard. Nodig in verband met de herziening van het bestemmingsplan en het tegengaan van ongewenste ontwikkelingen.

  • 4. Blokhoeve, globaal gelegen tussen A.C. Verhoefweg, Symfonielaan, bebouwing van Huis de Geer en de Taludweg. Nodig voor de opgestarte vrijstellingsprocedures, het opnieuw in procedure brengen van het bestemmingsplan en het tegengaan van ongewenste ontwikkelingen.

  • 5. Het Klooster (plangebied Het Klooster 2004, correctieve herziening), het voorbereidingsbesluit heeft enkel betrekking op een klein gebied ter hoogte van de westelijke afrit van de A27 richting Het Klooster (ter hoogte van het AC restaurant), de Waterliniedok en de A27. Nodig voor het tegengaan van ongewenste ontwikkelingen.

Vanaf 25 maart 2010 ligt het raadsbesluit en de daarbij behorende tekening voor iedereen ter inzage op werkdagen tussen 8.30 uur en 13.00 uur en op woensdag doorlopend van 8.30 uur tot 20.00 uur bij loket bouwen in de Stadswinkel, Martinbaan 2 te Nieuwegein. U kunt het raadsbesluit en de tekening ook bekijken via de website van de gemeente Nieuwegein (www.nieuwegein.nl)

Ter informatie:

Een voorbereidingsbesluit is nodig om een bepaald gebied te beschermen tegen (bouw)activiteiten die een gewenste ontwikkeling in dat gebied onomkeerbaar in de weg staan. Daarnaast kan, op basis van een voorbereidingsbesluit, medewerking worden verleend aan (bouw)activiteiten die geen invloed hebben op de gewenste ontwikkeling van een gebied, of daar mee in overeenstemming zijn. Totdat het ontwerpbestemmingsplan (de herziening dus) in procedure wordt gebracht is daarom een voorbereidingsbesluit nodig om ongewenste ontwikkelingen uit te sluiten.

De officiële procedure voor herziening van een bestemmingsplan is nu dus niet aan de orde. Deze procedure vangt aan door het ontwerpbestemmingsplan ter inzage te leggen. Hieraan voorafgaand wordt een inspraak/informatie bijeenkomst gehouden; dit wordt bekendgemaakt in de Molenkruier. De terinzagelegging wordt – te zijner tijd – op de gebruikelijke wijze bekend gemaakt in de Molenkruier en de Staatscourant. In de bekendmaking kunt u lezen wanneer u het plan kunt inzien en op welke wijze u dán uw zienswijze kenbaar kunt maken.

Nieuwegein, 24 maart 2010

Burgemeester en wethouders van Nieuwegein.

Naar boven