stcrt-2010-4475-001.png Ontwerpbestemmingsplannen (artikel 3.8, eerste lid Wet ruimtelijke ordening)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Almen Zuid 1 en het ontwerpbestemmingsplan Almen Zuid 2, fase A met ingang van 25 maart 2010 voor de duur van zes weken ter inzage liggen bij de publieksbalie, Markt 3 in Lochem.

Op de gemeentelijk website www.lochem.nl kunt een directe link vinden naar plaats waar de bestemmingsplannen digitaal kunnen worden ingezien. De digitale bestanden van de bestemmingsplannen zijn eveneens beschikbaar via de gemeentelijk website.

Omschrijving plannen

Het ontwerpbestemmingsplan Almen Zuid 1 voorziet in de realisatie diverse typen woningen en een kleine supermarkt in het gebied gelegen tussen de Berkelweg, de Whemerweg en de Gravenweg. Daarnaast wordt er een nieuwe weg aangelegd tussen de Gravenweg en de Berkelweg. Langs de Berkelweg worden openbare parkeerplaatsen aangelegd, ook is er ruimte voor wandelpaden en groen.

Het ontwerpbestemmingsplan Almen Zuid 2, fase A voorziet in de realisatie van diverse typen woningen. Dit plangebied ligt aan de Berkelweg en wordt globaal begrensd door het voormalige agrarische erf Berkelweg 1. De woningen zijn gesitueerd rondom een erf. De oude tuinmanswoning en de monumentale boom hebben een specifieke bestemming gekregen. Nabij de Berkelweg worden openbare parkeerplaatsen gerealiseerd, ook is er ruimte voor wandelpaden en groen.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn kan iedereen ten aanzien van de ontwerpbestemmingsplannen mondeling of schriftelijk zienswijzen kenbaar maken bij de gemeenteraad, postbus 17, 7240 AA Lochem. Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling publiekscontacten, Markt 3 in Lochem, telefoon 0573-289222. De afdeling publiekscontacten is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00−12.30 uur en op donderdag van 8.00−20.00 uur. U kunt daarnaast ook een afspraak maken voor bezoek op een ander tijdstip.

Naar boven