stcrt-2010-4463-001.png Vaststelling bestemmingsplan st. Nicolaasstraat 7

Burgemeester en wethouders van Stede Broec maken op grond van artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 10 maart 2010 het bestemmingsplan ‘St. nicolaastraat 7’ heeft vastgesteld.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘St. Nicolaasstraat 7’ voorziet in de bouw van één extra (senioren)woning. Het perceel heeft in het huidige bestemmingsplan ‘Kom Stede Broec’ de bestemming ‘Wonen (W)’ en biedt ruimte voor één woning. Het huidige bestemmingsplan wordt, voor het realiseren van één extra woning op het betreffende perceel, herzien.

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 25 maart 2010 gedurende zes weken tijdens de kantooruren voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis van Stede Broec op de afdeling VROM BOUWEN, De Middend 2, Bovenkarspel.

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Tegen het ontwerp van het bestemmingsplan zijn geen zienswijzen naar voren gebracht. Daarom kan alleen beroep worden ingesteld in de periode waarin de stukken gedurende genoemde 6 weken ter inzage liggen door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bij burgemeester en wethouders zijn zienswijze naar voren heeft gebracht.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift wordt een griffierecht geheven. Het griffierecht bedraagt € 150 voor natuurlijke personen en € 298 voor rechtspersonen.

Een beroepschrift moet zijn ondertekend en dient tenminste het volgende te bevatten:

  • naam en adres van de indiener

  • de dagtekening

  • een omschrijving van het besluit, waartegen het beroep is gericht

  • de grond van het beroep

  • bij het beroepschrift moet ook een kopie van het besluit waartegen het beroep is gericht worden meegestuurd.

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Totdat op het beroep is beslist, kan een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gedaan. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. (artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening).

Het verzoekschrift hiertoe moet het volgende bevatten:

  • naam en adres van de indiener

  • de dagtekening

  • handtekening

  • een uitleg waarom om een voorlopige voorziening wordt verzocht

  • bij het verzoekschrift moet ook een kopie van het beroepschrift worden meegestuurd.

Voor het aanvragen van een voorlopige voorziening zijn ook griffierechten als bovenvermeld verschuldigd.

NB. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen en te downloaden via onze website www.stedebroec.nl

Naar boven