stcrt-2010-4428-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Opleidingscentrum Broekpolder zuidwest’ gemeente Beverwijk

Artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het college van burgemeester en wethouders van Beverwijk maakt bekend dat een ontwerp van een bestemmingsplan is opgesteld voor het gebied Broekpolder zuidwest locatie Opleidingscentrum.

Het gebied is gelegen tussen de spoorlijn Beverwijk-Heemskerk, de Aagtenpoort en de rijksweg A-22 en de Oostelijke doorverbinding, nabij de tunnel onder de A-22 richting Parallelweg. Het gaat hier niet om een compleet nieuwe ontwikkeling. De schoollocatie voor een praktijkopleiding was reeds voorzien, maar nu de concrete bouwplannen bekend zijn, is gebleken dat het toekomstige gebouw niet geheel binnen de maatvoeringen past van het recentelijk tot stand gekomen bestemmingsplan Broekpolder zuidwest. Om de beoogde ontwikkeling mogelijk te maken is het noodzakelijk om het bestemmingsplan Broekpolder zuidwest op dit onderdeel te herzien in de vorm van een ‘postzegelplan’ (= klein bestemmingsplan) dat alleen betrekking heeft op de school met parkeerruimte en bijbehorende voorzieningen.

Ten behoeve van het plangebied is onderzoek gedaan naar relevante aspecten waaronder de externe veiligheid, waterhuishouding, archeologie, bodemgesteldheid, geluid, luchtkwaliteit, flora en fauna, waarvan de resultaten en bevindingen in het plan zijn opgenomen. Een exploitatieplan maakt geen deel uit van de procedure, omdat voor de uitvoering van dit plan reeds is voorzien in het kostenverhaal.

Voor het opleidingscentrum is het noodzakelijk dat een procedure wordt gevoerd voor hogere waarden conform de Wet geluidhinder. Hiervoor wordt een afzonderlijke advertentie geplaatst. De afweging van de hogere waarden maakt in de besluitvorming onderdeel uit van de bestemmingsplanprocedure. Hoe u kunt reageren op de hogere waarden Wet geluidhinder wordt echter afzonderlijk in de advertentie omtrent die hogere waarden aangekondigd. (gelijktijdig met het verschijnen van deze advertentie in de Kennemer). Voor nadere informatie daarover kunt u terecht bij de Milieudienst IJmond te Beverwijk. (http://www.milieudienst-ijmond.nl ).

De reacties uit het vooroverleg zijn verwerkt in het ontwerpplan. Inspraakreacties zijn niet ingekomen en er is geen gebruik gemaakt van de informatie-/inspraakavond die is georganiseerd op 12 januari 2010.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Opleidingscentrum Broekpolder zuidwest’ met bijlagen ligt in het kader van artikel 3.8 en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht gedurende 6 weken ter visie met ingang van vrijdag 26 maart 2010. Opgemerkt wordt dat de bijlagen in het plan zelf zijn verwerkt met uitzondering van deze advertentietekst en de stukken met betrekking tot de hogere waarden.

Binnen de 6 weken waarin de stukken ter visie liggen kan eenieder zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad van Beverwijk. Indien u dit schriftelijk doet is het adres:

Gemeenteraad van Beverwijk

Postbus 450

1940 AL Beverwijk

Indien u dit mondeling wenst te doen kunt u contact opnemen met de afdeling Stadszaken, Ruimtelijke Ordening. Telefoon 0251-256256. U kunt ook een afspraak maken.

De genoemde stukken kunnen digitaal worden ingezien via uw pc thuis op de website www.ruimtelijkeplannen.nl maar tevens is het mogelijk om de genoemde stukken in te zien in de omschreven periode op werkdagen bij het Publieksbureau van het Stadskantoor van Beverwijk, Pres. Kennedyplein 1.

Het Publieksbureau is geopend op donderdag van 9.00 tot 20.00 uur en op overige werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur. Alleen op dinsdag zijn de openingstijden van 9.00 tot 12.30 uur.

Tevens behoort het tot de mogelijkheden om gedurende bovenvermelde periode de omschreven stukken in te zien tijdens de openingsuren van de Openbare bibliotheek IJmond-Noord, in de vestiging aan het Kerkplein 5 te Beverwijk.

De ingediende zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming door de gemeenteraad.

In het Stadskantoor en in de bibliotheek gaat het om een papieren versie van het bestemmingsplan. In de hal van het Stadskantoor kunt u de stukken ook zelf digitaal raadplegen op een beschikbare pc, naast de papieren versie. Bij verschillen tussen de digitale en papieren versie heeft de wetgever bepaald dat alleen de digitale versie, zoals gepubliceerd op www.ruimtelijkeplannen.nl doorslaggevend is. Op de website van de gemeente ( www.beverwijk.nl ) onder het onderwerp ‘over Beverwijk’ staan de betreffende stukken als pdf documenten gereed om te bekijken en te downloaden. Ook deze pdf-versie (die er anders uit ziet dan de versie van ruimtelijkeplannen) is niet bindend.

Beverwijk, 24 maart 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven