stcrt-2010-4420-001.png Vaststellingsbesluit bestemmingsplan ‘ZUIDRAND LINNE’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maasgouw maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘ZUIDRAND LINNE’ is vastgesteld door de gemeenteraad van Maasgouw bij besluit d.d. 4 februari 2010.

Het plangebied van voornoemd bestemmingsplan is gelegen aan de Ossenbergweg en Mergelweg te Linne. Het bestemmingsplan ‘ZUIDRAND LINNE’ voorziet in de mogelijkheid 26 Ruimte voor Ruimte woningen te bouwen en bijbehorende voorzieningen.

Het vastgestelde bestemmingsplan wijkt op onderdelen af van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter visie heeft gelegen. De aangebrachte wijzigingen hebben betrekking op de volgende onderdelen:

  • o Toelichting:

    Inhoudsopgave

    8.1 Overleg ex artikel 3.1.1 Besluit ruimtelijke ordening

    8.3 Tervisielegging en naar voren brengen zienswijzen ex. Art. 3.8 Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht;

    Hoofdstuk 3.6

    Toevoegen actualisatie Flora en Faunaonderzoek d.d. 24 juni 2009.

    In hoofdstuk 6 zal worden verwezen naar een nieuw in te voegen artikel 6 ‘algemene gebruiksregels’, waarin wordt beschreven, dat ter plaatse van de aanduiding ‘milieuzone-spuitzone’ geen milieugevoelige functies mogen worden gerealiseerd en geen boomgaarden en/of boomkwekerijen mogen worden aangelegd en geëxploiteerd.

  • o Planregels:

    Een nieuw artikel (artikel 6 ‘Algemene gebruiksregels’) zal worden toegevoegd. Hierin wordt een voorschrift opgenomen, dat ter plaatse van de aanduiding ‘milieuzone-spuitzone’ geen milieugevoelige functies mogen worden gerealiseerd en geen boomgaarden en/of boomkwekerijen mogen worden aangelegd en geëxploiteerd.

  • o Verbeelding:

    De spuitzone van 10 meter zal in de verbeelding worden opgenomen. Met in achtname van deze spuitzone zullen een aantal bouwblokken/kavels worden aangepast.

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken en voormeld raadsbesluit liggen voor eenieder vanaf 25 maart 2010 gedurende zes weken (dus tot en met 5 mei 2010) ter visie. Het voormelde bestemmingsplan met genoemde stukken en voornoemd besluit kunnen worden ingezien in de informatieruimte van het publiekscentrum van het gemeentehuis, Markt 36 te Maasbracht (op werkdagen, tijdens de openingstijden van het publiekscentrum, uitgezonderd gedurende de avondopenstelling). Het bestemmingsplan zelf bestaat overigens uit de verbeelding, de bestemmingen en regels alsmede een toelichting.

Het bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken en het vaststellingsbesluit worden tevens langs electronische weg beschikbaar gesteld en wel via www.gemeentemaasgouw.nl. Voorts wordt eenieder in de gelegenheid gesteld het bestemmingsplan met genoemde stukken en besluit op het gemeentehuis langs electronische weg te raadplegen.

Tevens kunt u op www.ruimtelijkeplannen.nl het vastgestelde bestemmingsplan raadplegen. U kunt hier onder andere op een kaart inzoomen en op die manier het bestemmingsplan inzien.

Gedurende bovengenoemde termijn van tervisielegging kan tegen voornoemd besluit van de gemeenteraad bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 lid 1 Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende tegen de bij de vaststelling van het plan door de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerp aangebrachte wijzigingen.

Iedereen die beroep instelt, heeft tevens het recht om, binnen bovengenoemde termijn van tervisielegging, een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroepschriften respectievelijk verzoeken om voorlopige voorziening dienen te worden gericht aan de Afdeling respectievelijk de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Maasbracht, 24 maart 2010

Burgemeester en wethouders van Maasgouw.

Naar boven