stcrt-2010-4388-001.png Start Plan-/besluit-mer herziening bestemmingsplan buitengebied Ambt Delden 2000

De gemeente Hof van Twente is voornemens het bestemmingsplan Buitengebied Ambt Delden 2000 te wijzigen ten behoeve van de uitbreiding van de intensieve veehouderij aan de Slaghekkenweg 14b te Ambt Delden.

Waarom een Plan-/besluit-mer?

De herziening van het bestemmingsplan is nodig omdat het initiatief niet mogelijk is op basis van het vigerende bestemmingplan voor de bestaande locatie. De herziening van het bestemmingsplan is kaderstellend omdat het de uitbreiding van de bestaande veehouderij mogelijk maakt met een omvang die de drempelwaarden in het Besluit m.e.r. 1994 overschrijden en daardoor mer(beoordelings)plichtig zijn. Daarnaast is een Plan mer nodig omdat het initiatief mogelijk significante negatieve gevolgen kan hebben voor de instandhoudingdoelstellingen van het Natura 2000 gebied ‘De Borkeld’. Voordat een herziening van het bestemmingsplan kan worden vastgesteld moet een Plan-mer procedure worden doorlopen met als resultaat een Milieu Effect Rapport (MER) ter onderbouwing van de herziening van het bestemmingsplan. Voor de gewenste uitbreiding van het bedrijf is daarnaast een wijziging noodzakelijk van de milieuvergunning waarvoor op grond van het Besluit m.e.r. 1994 eveneens een MER moet worden opgesteld. Vanwege de noodzaak om voor beide procedures een MER te moeten maken wordt een zogenaamde combinatie MER gemaakt.

Eerste stappen

Deze openbare kennisgeving is de eerste formele stap in de Plan-/besluit-mer procedure. Tegelijk met deze stap worden bestuursorganen en een maatschappelijke organisatie die met de uitvoering van de plannen te maken kunnen krijgen, geraadpleegd over de op te stellen richtlijnen voor de te maken MER aan de hand van de aanmeldnotitie/notitie reikwijdte en detailniveau. Het College van burgemeester en wethouders heeft in de vergadering van 9 maart 2010 ingestemd met de aanmeldnotitie/notitie Reikwijdte en Detailniveau.

De volgende bestuursorganen worden geraadpleegd over de richtlijnen voor de MER:

  • Gedeputeerde Staten van Overijssel;

  • Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed;

  • Vrominspectie Regio Oost;

  • Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit, directie Oost/Staatsbosbeheer regio Oost;

  • Het waterschap Regge en Dinkel.

De GGD IJsselland wordt als maatschappelijke organisatie geraadpleegd.

Voornoemde bestuursorganen alsmede de genoemde maatschappelijke organisatie hebben een exemplaar van de aanmeldnotitie/notitie Reikwijdte en Detailniveau ontvangen en kunnen met ingang van donderdag 25 maart 2010 binnen 4 weken reageren op de aanmeldnotitie/notitie reikwijdte en detailniveau en voorstellen doen voor de vast te stellen richtlijnen voor de MER. De reacties kunnen worden gericht aan Gemeente Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor Enkel voornoemde instanties kunnen gedurende 4 weken na dagtekening van deze publicatie een reactie geven op de aanmeldnotitie/notitie Reikwijdte en Detailniveau.

De reacties van deze instanties worden toegezonden aan de Commissie voor de m.e.r. die vervolgens binnen 9 weken na bekendmaking van de aanmeldnotitie/notitie reikwijdte en detailniveau een advies dient uit te brengen aan de gemeente over de vast te stellen richtlijnen voor het te maken MER.

Inzage

De aanmeldnotitie/notitie Reikwijdte en Detailniveau kunt u via de gemeentelijke website (www.hofvantwente.nl) en in het Infocentrum in de centrale hal van het gemeentehuis te Goor inzien.

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente,

H. Kok,

burgemeester.

G. Twickler,

secretaris.

Naar boven