stcrt-2010-4370-001.png (Gewijzigd) vastgesteld bestemmings- en exploitatieplan Distriport Noord-Holland

Burgemeester en wethouders van Koggenland maken op grond van artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Koggenland op 8 februari 2010 het bestemmingsplan Distriport Noord-Holland gewijzigd heeft vastgesteld.

Het ontwerpbestemmingsplan betreft de voorgenomen ontwikkeling van een regionaal bedrijventerrein in de polder Westerkogge .

Het plangebied wordt begrensd aan de oostzijde door de Hulkerweg en de Venneweg, de zuidzijde door de N 243, de westzijde door de Dirk Jorisseloot en Park Westerkogge en tenslotte aan de noordzijde De Tocht.

Er zijn wijzigingen doorgevoerd op de verbeelding, de planregels en de toelichting. Deze wijzigingen zijn opgenomen in een Nota zienswijzen en wijzigingen.

De meest essentiële wijzigingen betreffen:

  • het laten vervallen van de mogelijkheid tot het vestigen van solitaire kantoren tot 10.000 m2 ;

  • het beperken van de toegestane milieucategorieën voor bedrijven in de gebieden aangeduid met B1 en B2 en het opnemen van een ontheffingsmogelijkheid voor bedrijven in een vergelijkbare milieucategorie.

Het gewijzigde bestemmingsplan is op grond van artikel 3.8, lid 4 Wro op 10 februari 2010 onverwijld langs elektronische weg toegezonden aan de inspecteur Ruimtelijke Ordening en gedeputeerde staten van Noord-Holland. Er is geen aanwijzing gegeven als bedoeld in artikel 3.8, lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening.

Exploitatieplan

Tevens maken burgemeester en wethouders van Koggenland bekend dat de raad op 8 februari 2010, gelijktijdig met de vaststelling van het bestemmingsplan Distriport Noord-Holland, op grond van artikel 6.12 Wro, het exploitatieplan Distriport Noord-Holland heeft vastgesteld.

Terinzageligging

Het vastgestelde (gewijzigde) bestemmingsplan en het vastgestelde exploitatieplan, alsmede de daarbij behorende stukken (waaronder de Nota beantwoording zienswijzen en de MER) liggen met ingang van 25 maart 2010 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling bouwen en milieu in het gemeentehuis, Middenhof 2 te De Goorn.

De afdeling is geopend van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.30 uur en 13.30 tot 15.30 uur, maandagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur en vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur.

Het vastgestelde bestemming- en exploitatieplan zijn ook digitaal te raadplegen op www.koggenland.nl onder Wonen en werken/bestemmingsplannen.

Beroepsmogelijkheden

Binnen zes weken na de dag waarop het besluit van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ter inzage is gelegd kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

  • a. zij die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Koggenland;

  • b. zij die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

  • c. zij die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Binnen zes weken na de dag waarop het besluit van het vastgesteld exploitatieplan ter inzage is gelegd kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

  • a. zij die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Koggenland;

  • b. zij die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

Het beroep moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dat betekent dat het bestemmingsplan in werking treedt met ingang van de dag waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij er naast het aantekenen van beroep tevens in de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot een besluit tot vaststelling van een bestemmingsplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven