stcrt-2010-4365-001.png Vastgesteld bestemmingsplan en exploitatieplan Landelijk gebied ten westen van de Vecht

Burgemeester en wethouders van Weesp maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 21 januari 2010 het bestemmingsplan ‘Landelijk gebied ten westen van de Vecht’ en het exploitatieplan ‘Landelijk gebied ten westen van de Vecht’ gewijzigd hebben vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Landelijk gebied ten westen van de Vecht’ heeft betrekking op het gebied dat wordt begrensd door de Gooilandseweg, de Aetsveldseweg, de zuidelijke grens van de wijk Aetsveld, de bebouwing aan de mr. J.C. Bührmannlaan, de Vecht, de grens met de gemeente Loenen en het Amsterdam-Rijnkanaal, oftewel de Aetsveldse polder, met uitzondering van de wijken Aetsveld en Weesp Zuid. Het bestemmingsplan voorziet in het behoud en de versterking van de diverse waarden binnen het plangebied en het bieden van mogelijkheden voor een verantwoorde agrarische bedrijfsvoering. Voor de Vechtoevers draagt het bestemmingsplan zorg voor de handhaving en versterking van de ruimtelijke kwaliteit. De woonfuncties binnen het plangebied zijn gehandhaafd en enige uitbreiding is mogelijk.

Het exploitatieplan Landelijk gebied ten westen van de Vecht biedt de gemeente de mogelijkheid om kosten te verhalen. Het exploitatiegebied bestaat enkel uit de bouwpercelen voorzien van een extra woningbouwmogelijkheid, zoals aangegeven in voornoemd bestemmingsplan. Bij de vaststelling van het bestemmingsplan is tevens een amendement aangenomen met als oogmerk een woningbouwkavel mogelijk te maken op een perceel aan de Utrechtseweg, hetgeen tevens verwerkt is in het op dit punt gewijzigde exploitatieplan.

Het bestemmingsplan, het exploitatieplan en bijbehorende stukken, alsmede het raadsvoorstel, raadsbesluit, amendementen en reactienota zienswijzen liggen vanaf 25 maart 2010 ter inzage in het informatiecentrum in het stadskantoor, Nieuwstraat 70a.

Het informatiecentrum is op werkdagen geopend van maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur, op vrijdag tussen 8.30 en 12.00 uur en op dinsdagavond van 17.30 tot 19.30 uur.

Vanaf 26 maart 2010 tot 7 mei 2010 kunnen belanghebbenden, die zich tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad hebben gewend, tegen het besluit van de gemeenteraad over de vaststelling van het bestemmingsplan en/of het exploitatieplan beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende, die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn/haar zienswijze kenbaar te maken.

Tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan en exploitatieplan door de gemeenteraad zijn aangebracht kan een belanghebbende ook beroep instellen.

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt, kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voorts wijzen wij er op dat eveneens met ingang van 26 maart 2010 tot 7 mei 2010 beroep kan worden ingesteld tegen de beschikking hogere grenswaarde Wet geluidhinder, zoals vastgesteld door Burgemeester en wethouders op 30 oktober 2009 en gepubliceerd in het Weesper Nieuws van 4 november 2009 (stukken liggen eveneens ter inzage).

Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met mevrouw Brilman of de heer Gijzen van het team Ruimtelijke Ordening, telefoonnummer 0294-491303/288.

De ter inzage gelegde stukken zijn gedurende de termijn ook te zien op de gemeentelijke website www.weesp.nl , onder ‘Bestuur en Beleid’, ‘Verordeningen en beleid’ en vervolgens ‘Bestemmingsplannen’.

Disclaimer:

Aan de digitale publicatie en stukken kunnen geen rechten worden ontleend. De analoge stukken zijn juridisch gezien rechtsgeldig.

Weesp, 9 maart 2010

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weesp,

B. Horseling,

burgemeester.

C. Rootjes,

secretaris.

Naar boven