stcrt-2010-4331-001.png Vaststelling wijziging bestemmingsplan Woningtypes Kooweide, Schollenkamp in Borculo

Voor de nieuwbouwwijk Schollenkamp in Borculo geldt het bestemmingsplan ‘Schollenkamp Borculo’. In dit bestemmingsplan staat dat voor een deel aan de Kooweide uitsluitend ‘woningen 2 aaneen’ mogen worden gebouwd. Na een wijziging van het bestemmingsplan kan de gemeente toestaan dat de aangeduide woningtypes van hoofdgebouwen worden gewijzigd.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om door een wijziging van het bestemmingsplan toe te staan dat de aanduiding ‘woningen 2 aaneen’ wordt gewijzigd naar ‘woningen aaneengesloten’ voor het deel aan de Kooweide. Hiervoor heeft het college op 9 maart 2010 het bestemmingsplan ‘Borculo, Schollenkamp wijziging Kooweide (2009)’ vastgesteld.

Ter inzage

Het besluit ligt met de bijlagen, waaronder het bestemmingsplan ‘Borculo, Schollenkamp wijziging Kooweide (2009)’, van 24 maart tot en met 4 mei 2010 ter inzage in de Gemeentewinkel, Marktstraat 1 in Borculo. Een belanghebbende kan binnen deze termijn tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

Beroep

Het instellen van beroep is mogelijk voor belanghebbenden die bij burgemeester en wethouders tijdig zienswijzen inbrachten tegen het ontwerpbestemmingsplan en voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest.

Het bestemmingsplan treedt in werking op 5 mei 2010 tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een belanghebbende kan zo’n verzoek pas indienen na het indienen van een beroepschrift.

Deze publicatie, het vastgestelde bestemmingsplan en de bijlagen zijn ook te lezen via de gemeentelijke website (www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Actueel’ en ‘Ruimtelijke plannen’).

Naar boven