stcrt-2010-4325-001.png Bestemmingsplan ‘Lindeboom’ onherroepelijk

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan ‘Lindeboom’ maakt een ophoging mogelijk van de afvalstortplaats van Smink aan de Lindeboomseweg. Deze ophoging is nodig voor het uitbreiden van de capaciteit van de huidige afvalstortplaats met 900.000 m3 voor de berging van baggerspecie. Deze berging van baggerspecie komt in de plaats van de al vergunde baggerberging op de locatie Zevenhuizen. Het plangebied ligt aan de noordzijde van Rijksweg A1 met aangrenzend de parallelweg Lindeboomseweg, de Calveenseweg en de Zevenhuizerstraat.

Voor dit bestemmingsplan is een procedure milieueffectrapportage (Planmer) doorlopen. Het Planmer is een hulpmiddel bij de besluitvorming over het bestemmingsplan en is opgenomen in hoofdstuk 5 van het bestemmingsplan.

Gevoerde procedure

De gemeenteraad van Amersfoort heeft op 8 december 2009 bij besluitnr. 3248425, het bestemmingsplan ‘Lindeboom’ gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan en het raadsbesluit hebben van 21 januari t/m 3 maart 2010 ter inzage gelegen waarbij beroep kon worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Van deze gelegenheid is geen gebruik gemaakt. Daarmee is het bestemmingsplan met ingang van 4 maart 2010 onherroepelijk geworden.

Het bestemmingplan ligt vanaf heden voor eenieder ter inzage bij het Vergunningenloket in de Observant aan het Stadhuisplein 7. De openingstijden van het Vergunningenloket zijn op werkdagen van 9.00–13.00 uur. Het bestemmingsplan kan ook digitaal worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (bestemmingsplannen in voorbereiding, en klik vervolgens op de kaart door naar het gebied).

Naar boven