Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 15 maart 2010, nr. DWJZ/BWJP-2992225, houdende wijziging van een aantal besluiten die strekken tot het verlenen van mandaat, volmacht en machtiging aan SenterNovem in verband met de oprichting van Agentschap NL

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op de artikelen 10:3, eerste lid, en 10:4 van de Algemene wet bestuursrecht;

Gezien de schriftelijke instemming van de algemeen directeur van Agentschap NL van 26 januari 2010;

Besluit:

ARTIKEL I

Het besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 23 augustus 2006, nr. 2006GMT/FBI 2661573, houdende verlening van mandaat, volmacht en machtiging aan de algemeen directeur van SenterNovem tot het nemen van besluiten op grond van de subsidieregeling TTI (Stcrt. 2006, 169) wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd:

1. Onderdeel b komt te luiden:

  • b. Agentschap NL: baten-lastendienst van het Ministerie van Economische Zaken, bedoeld in artikel 1 van het Instellingsbesluit baten-lastendienst Agentschap NL;

2. Onderdeel c komt te luiden:

  • c. algemeen directeur: de algemeen directeur van Agentschap NL.

B

In artikel 2, aanhef, artikel 4, tweede lid, en de artikelen 5 en 8 vervalt telkens de zinsnede ‘van SenterNovem’.

C

In artikel 6 wordt ‘SenterNovem’ vervangen door: Agentschap NL.

D

Er wordt een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 10

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit mandaat, volmacht en machtiging Agentschap NL Subsidieregeling TTI.

ARTIKEL II

Het Mandaatbesluit SenterNovem Subsidieregeling zorginnovatie wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1, onderdeel c, komt te luiden:

  • c. Agentschap NL: baten-lastendienst van het Ministerie van Economische Zaken, bedoeld in artikel 1 van het Instellingsbesluit baten-lastendienst Agentschap NL;

B

In de artikelen 2, eerste en tweede lid, 3, eerste en tweede lid, 5, eerste lid, en 7 wordt ‘SenterNovem’ telkens vervangen door: Agentschap NL.

ARTIKEL III

Het Mandaatbesluit SenterNovem uitvoering ICES/KIS projecten VWS wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1, aanhef, komt te luiden:

Aan de algemeen directeur van Agentschap NL, hierna te noemen: de algemeen directeur, wordt mandaat verleend tot:

B

In artikel 3 wordt de zinsnede ‘bedoeld in de artikelen 1’ vervangen door: bedoeld in artikel 1.

C

In de artikelen 5 en 7 wordt ‘SenterNovem’ vervangen door: Agentschap NL.

ARTIKEL IV

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2010.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst. Een afschrift zal worden gezonden aan de algemeen directeur van Agentschap NL.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

A. Klink.

TOELICHTING

Onderhavig besluit strekt tot wijziging van een aantal mandaatbesluiten waarin de algemeen directeur van SenterNovem, de voormalige baten-lastendienst van het Ministerie van Economische Zaken, gemandateerd is om namens de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een aantal subsidieregelingen en -programma’s uit te voeren.

SenterNovem gaat per 1 januari 2010 op in Agentschap NL, een baten-lastendienst van het Ministerie van Economische Zaken, ingesteld bij het Instellingsbesluit baten-lastendienst Agentschap NL. De mandaten en machtiging die in de betrokken mandaatbesluiten zijn verleend aan de algemeen directeur van SenterNovem, zijn beëindigd. Het onderhavige besluit strekt ertoe de algemeen directeur van Agentschap NL vanaf 1 januari 2010 te mandateren en te machtigen ten aanzien van het terrein waarin voorheen de algemeen directeur van SenterNovem gemandateerd en gemachtigd was. Tevens worden enkele technische onvolkomenheden in de betrokken besluiten aangepast.

Gelet op het feit dat er sprake is van mandaatverlening aan een niet-ondergeschikte als bedoeld in artikel 10:4 van de Algemene wet bestuursrecht, behoeft de mandaatverlening de schriftelijke instemming van de gemandateerde en degene onder wiens verantwoordelijkheid deze werkt. Deze schriftelijke instemming volgt uit de brief van de algemeen directeur van Agentschap NL van 26 januari 2010.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

A. Klink.

Naar boven