stcrt-2010-4304-001.png Vaststelling bestemmingsplan Uitbreiding Agriport A7

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wieringermeer maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 28 januari 2010 het bestemmingsplan Uitbreiding Agriport A7 gewijzigd heeft vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan Uitbreiding Agriport A7 ligt met ingang van maandag 22 maart 2010 gedurende 6 weken voor eenieder tijdens openingstijden ter inzage, bij de afdeling Bouwen, Ruimte en Milieu, kamer 3.04 (ook buiten kantooruren, op maandagavond op afspraak tussen 17.00 en 20.00 uur), in het gemeentehuis gevestigd aan het Loggersplein 1 te Wieringerwerf.

Het bestemmingsplan, inclusief de bijbehorende bijlagen, deze kennisgeving en het raadsbesluit zijn ook digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.wieringermeer.nl.

Plangrenzen en -inhoud

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de uitbreiding van het glastuinbouwgebied Argriport A7 met de tweede fase, gelegen tussen de rijksweg A7, Medemblikkerweg, Tussentocht en Wagentocht + een perceel ten westen van de Rijksweg A7 en ten oosten van de Cultuurweg.

Wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan hebben de onderstaande wijzigingen plaatsgevonden.

  • 1. Verkleinen plangebied door plandeel A3 buiten het plangebied te laten

    Gelet op de ingediende zienswijzen met betrekking tot de glastuinbouwbestemming op plandeel A3, de huidige economische situatie en het feit dat in dit plandeel een aanzienlijke oppervlakte aan benodigde grond thans niet in eigendom is van Agriport is besloten om het plandeel A3 (gelegen tussen de Tussentocht en de Westermiddenmeerweg) buiten het bestemmingsplan te laten.

  • 2. Wijzigingsbevoegdheid op de helft van het plandeel A2

    Van plandeel A2, gelegen tussen de Tussenweg en de Tussentocht, krijgt circa de helft een rechtstreekse bestemming Glastuinbouw. De resterende gronden blijven wel binnen het bestemmingsplangebied maar worden agrarisch bestemd met een wijzigingsbevoegdheid naar de bestemming Glastuinbouw.

  • 3. Ontheffing voor bedrijven met een oppervlakte van minder dan 20 ha. op twee extra percelen.

    Er is gekozen voor een binnenplanse ontheffingsmogelijkheid op twee kavels waarbij in ieder geval de voorwaarde wordt gesteld dat de gewenste en in het beeldkwaliteitplan omschreven beeldkwaliteit van het gebied niet onevenredig mag worden aangetast.

  • 4. Indicatieve aanduidingen van wegen en tochten wijzigt.

    De breedte van de indicatieve aanduiding is gereduceerd van 100 meter naar 40 m voor de Wagentocht en 10 m voor de Tussenweg.

  • 5. Wijziging omvang gebied met dubbelbestemming Archeologisch waardevol gebied

    Voor de percelen in deelgebied A2 die nu nog niet rechtstreeks worden bestemd voor grootschalige glastuinbouw, is de dubbelbestemming Archeologie niet opgenomen. Het behoud en de bescherming van archeologische waarde wordt voor deze percelen gewaarborgd indien op termijn de bestemming wordt gewijzigd voor de vestiging van glastuinbouwbedrijven en door het stellen van voorwaarden in de wijzigingsbevoegdheid.

In aanvulling op de bovenstaande wijzigingen is mede naar aanleiding van een aantal zienswijzen de toelichting, planregels en plankaart op een aantal ondergeschikte punten aangepast.

Beroep

Degene die over het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, of de belanghebbende die bezwaar heeft tegen de in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen, kan gedurende de hierboven genoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener; dagtekening; omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt daags na het verstrijken van de beroepstermijn in werking. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Naar boven