stcrt-2010-4259-001.png Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Hopveld – Haaren’

De gemeenteraad van Haaren heeft op basis van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening in zijn vergadering van 19 januari 2010 het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Hopveld – Haaren’ in Haaren gewijzigd vastgesteld. Tevens besloot de raad geen exploitatieplan voor de gronden vast te stellen.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op gronden gelegen tussen het pad ten noorden van de Kantstraat, de Oude Baan en de Helvoirtseweg in het dorp Haaren. Het plan maakt een uitbreiding van de bestaande bedrijventerrein ’t Hopveld mogelijk. Aan de Helvoirtseweg en de Oude Baan zal de bestaande lintbebouwing worden afgerond en zullen op enkele plaatsen woningen worden toegevoegd.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft met ingang van vrijdag 30 januari 2009 zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn zienswijzen ingediend die deels geleid hebben tot wijziging van het plan. Ook zijn er ambtshalve wijzigingen en wijzigingen door de gemeenteraad aangebracht. De wijzigingen zijn te vinden in de nota van zienswijzen en in de bij het raadsbesluit horende amendement. In de nota van zienswijzen is beschreven hoe is omgegaan met de ingediende zienswijzen.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen tijdens de kantooruren (op werkdagen van 9.00–12.00 uur en op donderdag ook van 15.00–19.00 uur) met ingang van 18 maart 2010 gedurende zes weken tot en met 28 april 2010 ter inzage in het gemeentehuis aan het Mgr. Bekkersplein 2 te Haaren. Het bestemmingsplan en de overige stukken zijn ook te raadplegen op de gemeentelijke website (www.haaren.nl).

Belanghebbenden kunnen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag tijdens de termijn van terinzagelegging beroep instellen.

Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt. Deze belanghebbenden kunnen wel tegen de wijziging in het vastgestelde plan beroep instellen.

Burgemeester en wethouders van Haaren.

Naar boven