stcrt-2010-4247-001.png Ontwerpbestemmingsplan Bredius, ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden geluidhinder

Het dagelijks bestuur van Stadsdeel Westerpark maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Bredius en het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting voor in dit plan geprojecteerde woningen, vanaf 19 maart, gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage liggen bij de servicebalie van het stadsdeelkantoor, Haarlemmerweg 8−10 te Amsterdam, geopend op werkdagen van 08.30 uur tot 17.00 uur, op donderdag tot 19.00 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden is digitaal beschikbaar via www.bestemmingsplannen.amsterdam.nl

Het plangebied wordt begrensd door het midden van de Zaanstraat, de Spaarndammerdijk, het zwembad en het spoortalud.

Het bestemmingsplan Bredius maakt de bouw mogelijk van een nieuwe sporthal, aanvullende sportvoorzieningen (zoals fitness), ongeveer 65 woningen, een horecaruimte welke door zowel bezoekers aan de sportvoorzieningen als bezoekers van het zwembad kan worden gebruikt en de aanleg van een nieuwe straat langs de sporthal en het zwembad, parallel aan het spoor.

De vaststelling van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting geluidhinder is noodzakelijk voor gevels van woningen gelegen aan de Zaanstraat, voor industrielawaai vanwege industrieterrein Westpoort en voor railverkeerslawaai ten behoeve van gevels van woningen gelegen in de kapverdieping aan de zuidzijde.

Op 7 april wordt van 19.30 tot 21.30 uur een informatieavond verzorgd in de raadzaal van het stadsdeel, Pazzanistraat 1, waar tevens de gelegenheid is tot het stellen van vragen.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan eenieder over het ontwerpbestemmingsplan bij de stadsdeelraad schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen.

Gedurende de termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden over het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting bij het dagelijks bestuur van het stadsdeel schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u zenden naar Stadsdeel Westerpark, t.a.v. het Projectbureau SpaarndammerHout, Postbus 141, 1000 AC Amsterdam. Voor mondelinge zienswijzen kunt u telefonisch een afspraak maken met het secretariaat van het Projectbureau SpaarndammerHout (020-5810 400).

Amsterdam, 18 maart 2010

Het dagelijks bestuur van het Stadsdeel Westerpark,

secretaris,

P.A. Menting.

Voorzitter,

M.M. Kuitenbrouwer.

Naar boven