stcrt-2010-4224-001.png Vastgesteld bestemmingsplan Hotel-restaurant de Sniep (Broekwegschouw 207−211) ter inzage

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (=Wro) bekend, dat de gemeenteraad op 1 februari 2010 het bestemmingsplan Hotel-restaurant de Sniep (Broekwegschouw 207−211) (gewijzigd) heeft vastgesteld. Daarbij heeft de gemeenteraad besloten om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen. Het raadsbesluit met bijbehorende stukken liggen met ingang van 18 maart 2010 voor iedereen ter inzage bij de balie Bouwzaken en bestemmingsplannen in de centrale hal van het Stadhuis.

Toelichting

Het bestemmingsplan bevestigt het bestaande restaurant en biedt de mogelijkheid voor de bouw van een hotel. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het betreft wijzigingen die naar aanleiding van de ingebrachte zienswijzen zijn aangebracht en wijzigingen die om redenen van standaardisering, actualisering en vereenvoudiging zijn aangebracht. De wijzigingen betreffen zowel de plankaart, de regels als de toelichting. De strekking van het bestemmingsplan is door de wijzigingen niet gewijzigd. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de bij het besluit behorende Reactienota en Nota van aanpassingen.

Reactieve aanwijzing

Er is geen reactieve aanwijzing op dit plan gegeven.

Instellen van beroep bij de Raad van State

Met ingang van 19 maart 2010 kan er gedurende een termijn van zes wekenberoep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze inzake het ontwerpbestemmingsplan Hotel-restaurant de Sniep (Broekwegschouw 207−211) bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wro juncto afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht inzake het ontwerpbestemmingsplan Hotel-restaurant de Sniep (Broekwegschouw 207−211)

  • een belanghebbende tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

Met ingang van 19 maart 2010 kan er gedurende een termijn van zes weken door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen het besluit om op grond van artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vast te stellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroepschriften kunt u richten aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij gedurende die termijn naast het instellen van beroep ook een voorlopige voorziening is gevraagd. In dat geval treden de besluiten niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de balie Bouwzaken en bestemmingsplannen in de centrale hal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer.

De centrale hal van het Stadhuis is geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting belt u telefoonnummer 14 079.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer: www.zoetermeer.nl. U kunt het bestemmingsplan met bijbehorende stukken bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00004-0003. De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://mos.zoetermeer.nl/e/d/dr/NL.IMRO.0637.BP00004-0003.

Zoetermeer, 18 maart 2010

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris,

J. Dijkstra.

De burgemeester,

J.B. Waaijer.

Naar boven