stcrt-2010-4221-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Zwaanshoek Noord en Boseilanden 1e herziening’

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8. van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 4 februari 2010, nummer 2009.0023243, het bestemmingsplan ‘Zwaanshoek Noord en Boseilanden 1e herziening’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan

Het plan regelt de bestemming van 45 woonkavels in het gebied Boseilanden, dat globaal begrensd wordt door de Bennebroekerweg, de Spieringweg, de N205 en de Kruisweg. Het betreft 43 kavels voor vrijstaande of twee aaneen gebouwde woningen in het duurste segment en 2 kavels voor een appartementengebouw.

Voor deze ontwikkeling is door Gedeputeerde Staten een ontheffing van de Provinciale ruimtelijke verordening Noord-Holland 2009 verleend op 23 juni 2009.

De gemeenteraad heeft naar aanleiding van de ingebrachte zienswijze de volgende wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht.

Op de verbeelding is de bestemming ‘Wonen – B’ van de Boskamerkavel direct gelegen achter Spieringweg 1080 en de bestemming ‘Tuin’ van de toegangsweg tot die kavel gewijzigd in de bestemming ‘Recreatieve Doeleinden (R)’.

De maximale bouwhoogte van de overige Boskamerkavels is teruggebracht van 15 naar 10 meter.

In de regels is ambtshalve een onjuiste verwijzing gecorrigeerd (in artikel 5 lid 3 is ‘lid 2.1. onder c’ vervangen door ‘lid 2.1. onder g’)

Inzien

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen ter inzage in het Informatiecentrum/Centrum voor Bedrijven en Instellingen (CBI) in het raadhuis, Raadhuisplein 1 te Hoofddorp. Dit is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 13.00 uur.

Het besluit en bijbehorende stukken (verbeelding, regels en toelichting) zijn tevens op de website van de gemeente (www.haarlemmermeer.nl) beschikbaar.

Daarnaast kan het plan nog worden bekeken in het dorpshuis De Oase, Bennebroekerweg 953 te Zwaanshoek, tijdens de gebruikelijke openingstijden.

De terinzageligging begint op 19 maart 2010 en duurt zes weken.

Beroep

Binnen de zes weken waarin de stukken ter visie liggen kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;

  • b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te stellen;

  • c. belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde termijn van terinzagelegging. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Hoofddorp, 18 maart 2010

Naar boven