stcrt-2010-4220-001.png Gewijzigd vastgesteld uitwerkingsplan (art. 11 WRO)

De sectormanager Beleid en Projecten, daartoe gemandateerd door burgemeester en wethouders, heeft op 9 maart 2010 het volgende uitwerkingsplan gewijzigd vastgesteld:

  • bestemmingsplan Dalmeden, uitwerking Kern Zuid.

Het deelgebied Kern Zuid van Dalmeden wordt aan de noordzijde begrensd door de groenstrook aan weerszijden van de Dalbeek, aan de zuidzijde door het nog uit te werken deelgebied Bos, aan de westzijde door het groene gebied Weide en aan de oostzijde door het groene gebied Brink. Het uitwerkingsplan Kern Zuid maakt de bouw van woningen mogelijk in dit deelgebied.

Het ontwerp uitwerkingsplan heeft van 4 december 2009 tot en met 14 januari 2010 ter inzage gelegen. Tijdens de inzagetermijn zijn geen zienswijzen ingediend. Aangezien geen zienswijzen zijn ingediend behoeft het vastgestelde uitwerkingsplan geen goedkeuring van Gedeputeerde Staten.

Wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan is een aantal wijzigingen in het vastgestelde uitwerkingsplan opgenomen. De maximale goothoogte van 7 meter voor de oeverwoningen is gewijzigd in een minimale goothoogte van 6 meter. Verder zijn voorzieningen voor het hemelwaterafvoersysteem mogelijk gemaakt.

Inzien en beroepschrift

U kunt het uitwerkingsplan en de bijbehorende stukken van 19 maart 2010 tot en met 29 april 2010 inzien bij de afdeling Vergunningen in het Stadskantoor aan de Hazenweg 121 in Hengelo en op www.hengelo.nl.

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019 EA Den Haag). Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen bij burgemeester en wethouders hebben ingebracht. Daarnaast iedere belanghebbende beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking op 30 april 2010. Gelijktijdig met het instellen van een beroepschrift kunt u de Voorzitter van genoemde Afdeling vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit treedt dan niet eerder in werking totdat op dat verzoek is beslist. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Informatie over de beroepsprocedure vindt u op www.raadvanstate.nl.

Naar boven