stcrt-2010-4215-001.png Rectificatie kennisgeving gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Stadhouderskade 55

Op 11 maart 2010 heeft het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Oud-Zuid op grond van artikel 3.8 lid 3 en 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend gemaakt dat de stadsdeelraad op 27 januari 2010 het bestemmingsplan Stadhouderskade gewijzigd heeft vastgesteld. Gebleken is dat deze publicatie alleen tijdig in de plaatselijke stadsdeelkrant is geplaatst en niet gelijktijdig in de Staatscourant en langs elektronische weg. Om die reden dient de publicatie en de terinzagelegging opnieuw plaats te vinden.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het vaststellingsbesluit liggen daarom van 18 maart 2010 gedurende zes weken tot en met 28 april 2010 ter inzage bij onze informatiecentra op de stadsdeelkantoren Koninginneweg 1 en Karel du Jardinstraat 65, geopend op werkdagen van 7:30 tot 17:30 uur. Bovendien is ons kantoor aan de Koninginneweg op maandagavond tot 19.00 uur geopend. Ook kunt u het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit downloaden van onze website www.oudzuid.amsterdam.nl onder bouwen en projecten, bestemmingsplannen, postzegelplannen.

Tegen dit besluit kan binnen de termijn van tervisielegging beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20091, 2500 EA te Den Haag. Meer informatie staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

Beroep bij de Raad van State kan worden ingesteld:

  • Door belanghebbenden die tijdig zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan bij de stadsdeelraad kenbaar hebben gemaakt, dan wel door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan bij de stadsdeelraad kenbaar te hebben gemaakt;

  • Door eenieder als het gaat om een de wijzigingen die de Stadsdeelraad heeft aangebracht in het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het besluit van de stadsdeelraad treedt in werking daags na afloop van bovengenoemde termijn, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingediend beroep een afzonderlijk verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van bovengenoemde afdeling van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Het ontwerpbestemmingsplan leidde tot een aantal zienswijzen die zich richten tegen een vestiging van een hotelfunctie in het gebouw. Aan deze zienswijzen is tegemoet gekomen door de hotelfunctie niet meer als direct recht in het bestemmingsplan op te nemen maar mogelijk te maken met een wijzigingsbevoegdheid ex. artikel 3.6 Wro. Op 27 januari 2010 heeft de stadsdeelraad het bestemmingsplan Stadhouderskade 55 gewijzigd vastgesteld. Op basis van de amendementen A307 en A313 is het bestemmingsplan zodanig gewijzigd dat de hotelfunctie niet als direct recht, maar ook niet via een wijzigingsbevoegdheid ex.artikel 3.6 Wro wordt toegestaan. Voorts is een aantal ambtshalve wijzigingen doorgevoerd in de Planregels, de Plantoelichting en de Verbeelding. Hiervoor wordt verwezen naar de Notitie Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Stadhouderskade.

Amsterdam, 17 maart 2010

Het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Oud-Zuid,

C. Postma

wnd. stadsdeelsecretaris.

E.J. de Vries,

voorzitter.

Naar boven