Regeling van de Minister voor Wonen, Wijken en Integratie van 12 maart 2010, nr. BJZ2010007865, Directie Bestuurlijke en Juridische Zaken, tot wijziging van het Besluit inburgering (instapvoorziening inburgering en resultaat basisexamen inburgering)

De Minister voor Wonen, Wijken en Integratie,

Gelet op artikel 6.1, derde lid, van het Besluit inburgering;

Besluit:

ARTIKEL I

De bijlage bij artikel 6.1, tweede lid, van het Besluit inburgering wordt als volgt gewijzigd:

1. In onderdelen a en h wordt ‘de vaststelling dat de betrokkene het op grond van artikel 16 van de Vreemdelingenwet 2000 vastgestelde basisexamen inburgering heeft behaald’, vervangen door ‘het resultaat van het basisexamen inburgering, bedoeld in artikel 16 van de Vreemdelingenwet 2000’ en wordt na ‘de aard van een ten aanzien van de betrokkene vastgestelde’ ingevoegd: of overeengekomen instapvoorziening inburgering,;

2. In onderdeel c wordt na ‘de aard van een ten aanzien van de betrokkene vastgestelde’ ingevoegd: of overeengekomen instapvoorziening inburgering,.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 juli 2010.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 12 maart 2010

De Minister voor Wonen, Wijken en Integratie,

E. van Middelkoop.

TOELICHTING

Met deze wijziging van de bijlage bij artikel 6.1, tweede lid, van het Besluit inburgering kunnen de instapvoorzieningen inburgering en de resultaten van het basisexamen inburgering in het buitenland worden geregistreerd in het Informatiesysteem Inburgering.

De instapvoorziening inburgering (in de praktijk bekend als ‘instapcursus’) is een voorziening welke de inburgeringsplichtige of de vrijwillige inburgeraar in staat stelt zich voor te bereiden, teneinde aan de inburgeringsvoorziening te kunnen deelnemen. De registratie van de instapvoorzieningen is noodzakelijk om de realisatie te kunnen monitoren en de Tweede Kamer hierover te kunnen informeren.

De registratie van de resultaten van het basisexamen inburgering is noodzakelijk om te kunnen vaststellen of sprake is van een vrijstelling voor de Toets Gesproken Nederlands als onderdeel van het inburgeringsexamen.

De Minister voor Wonen, Wijken en Integratie,

E. van Middelkoop.

Naar boven