stcrt-2010-4154-001.png Ontwerpbestemmingsplan Ruyven-Zuidpolder van Delfgauw en ontwerpbestemmingsplan Duurzame Glastuinbouwgebieden

Het college van Pijnacker-Nootdorp maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat vanaf 18 maart 2010 het ontwerpbestemmingsplan Ruyven-Zuidpolder van Delfgauw en het ontwerpbestemmingsplan Duurzame Glastuinbouwgebieden gedurende zes weken ter inzage liggen.

Ontwerpbestemmingsplan Ruyven Zuidpolder van Delfgauw

De grens van het bestemmingsplan wordt aan de noordzijde gevormd door de N470 en het bedrijventerrein Ruyven. De A13 is de westelijke grens en de Oude Leedeweg (nabij de Groene Kade) de oostelijke grens. De Ackerdijkse Plassen in het zuiden maken wel onderdeel uit van dit bestemmingsplan, maar het lint Oude Leede niet. Voor het lint is een apart bestemmingsplan opgesteld. Dat betekent dat het grootste gedeelte van de (westelijke zijde van de) Zuideindseweg binnen de begrenzing van het bestemmingsplan valt.

Het plan omvat (globaal) de volgende gebieden:

  • de Zuidpolder van Delfgauw (het weidegebied en de nieuw te ontwikkelen natuurkern);

  • recreatiegebied Ruyven-Noord (het bestaande gebied en de uitbreiding ervan);

  • het Alternatief afvoertracé van de Pijnackerse Vaart;

  • de Bergboezem en

  • actuele regelingen voor de overige functies (in de bebouwingslinten) in het plangebied

Dit bestemmingsplan is noodzakelijk om de genoemde ontwikkelingen binnen het plangebied mogelijk te maken en om dit deel van de gemeente van een adequate juridische regeling te voorzien voor de komende tien jaar.

Ontwerpbestemmingsplan Duurzame Glastuinbouwgebieden

Het plan heeft betrekking op de navolgende glastuinbouwgebieden:

  • Noukoop bij Nootdorp, (globaal) begrensd door Randstadrail/Rijksweg A12/Balij;

  • Balijade bij Pijnacker, (globaal) begrensd door Katwijkerlaan/Balij/Vlielandseweg en kern Pijnacker;

  • Pijnacker-West, (globaal) begrensd door kern Delfgauw/Rijskade/Overgauwseweg/N470 en Bieslandse Bos;

  • Dwarskade bij Nootdorp, (globaal) begrensd door Oudeweg/Dwarskade/Molenweg/Balij;

  • Rijskade bij Pijnacker, (globaal) begrensd door Rijskade/Nootdorpseweg/Groene Wijdte/Westlaan;

  • Overgauw bij Pijnacker, (globaal) begrensd door Overgauwseweg/Europlaan/Westlaan/Nieuwe Hoefslag.

Dit bestemmingsplan is een actualisatie van een 15-tal bestaande bestemmingsplannen voor de betreffende deelgebieden en betreft een uniforme regeling die aansluit bij de huidige ontwikkelingen en behoefte aan herstructurering vanuit de sector. Ten behoeve van dit bestemmingsplan zijn eveneens een projectMER en een drietal exploitatieplannen opgesteld. Voor meer informatie omtrent deze documenten wordt verwezen naar www.pijnacker-nootdorp.nl.

U kunt de ontwerpbestemmingsplannen inzien op het gemeentekantoor in Pijnacker en op www.pijnacker-nootdorp.nl. Daarnaast is het mogelijk de beide ontwerpbestemmingsplannen digitaal in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen betaling van de kostprijs kunt u in Pijnacker een exemplaar van de plannen krijgen. Tijdens de inzagetermijn kunt u schriftelijk, digitaal of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad. Een schriftelijke reactie kunt u richten aan de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp, postbus 1, 2640 AA te Pijnacker. Een digitale reactie kunt u via de website indienen. U kunt hier een apart reactieformulier voor invullen. Voor het naar voren brengen van een mondelinge reactie moet u tijdig een afspraak maken via telefoonnummer 14015 en vragen naar het secretariaat van de afdeling Backoffice Publiekszaken.

Pijnacker-Nootdorp, 17 maart 2010

J.P.R. Woudstra,

secretaris.

F.H. Buddenberg,

burgemeester.

Naar boven