stcrt-2010-4114-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Bloemencorso wagenopbouwlocatie Kloosterplein’

Burgemeester en wethouders van Valkenswaard maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 18 maart 2010 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Bloemencorso wagenopbouwlocatie Kloosterplein’ ter inzage ligt.

De vastgestelde gebiedsvisie voor het Kloosterpark heeft gevolgen voor de wagenopbouwlocatie voor buurtschap Reisvenne-Oranje. De ontsluiting van de toekomstige parkeergarage zal plaatsvinden op het Kloosterplein, op de locatie waar momenteel de bloemencorsotent is geplaatst. Omdat het buurtschap ook niet optimaal gesitueerd was vanwege de jaarlijkse kermis is er voor gekozen om de bloemencorsotent aan de andere kant van het plein te situeren. In het ontwerpbestemmingsplan is de nieuwe locatie op de verbeelding weergegeven. Qua regelgeving is er aansluiting gezocht bij de regelgeving van het overkoepelende bestemmingsplan ‘Bloemencorso wagenopbouwlocaties’.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 18 maart tot en met 28 april 2010 ter inzage in de informatiehoek in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard aan De Hofnar 15. De stukken liggen tevens ter inzage in de leeszaal van de openbare bibliotheek aan De Hofnar 12 en het dorpshuis in Borkel en Schaft, Dorpsstraat 55.

De stukken zijn vanaf 18 maart 2010 ook in te zien via de website www.ruimtelijkeplannenvalkenswaard.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Tijdens de terinzagelegging van zes weken is het voor iedereen mogelijk om schriftelijk een zienswijze naar voren te brengen bij de gemeenteraad aan de gemeente Valkenswaard, Postbus 10100, 5550 GA Valkenswaard. Tevens is het mogelijk om na het maken van een afspraak een mondelinge zienswijze in te dienen. Daarvoor kunt u telefonisch contact opnemen met het team Beleid en Strategie (ruimtelijke ordening), bereikbaar via telefoonnummer (040) 208 36 65.

Valkenswaard, 17 maart 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd,

De secretaris,

R.F.W. van Eijck.

De burgemeester,

A.B.A.M. Ederveen.

Naar boven