stcrt-2010-4104-001.png Openbare bekendmaking bestemmingsplan ‘Buitengebied Oost 2007’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat met ingang van 18 maart 2010 ter inzage ligt:

Het besluit van Gedeputeerde Staten van Gelderland d.d. 2 maart 2010, nr. 2009 - 0140018, waarbij het bij raadsbesluit van 6 juli 2009 vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitengebied Oost 2007’ grotendeels is goedgekeurd. Goedkeuring is onthouden aan de op de plankaart roodomlijnde percelen Vordenseweg 17 en Geesinkweg 6 te Warnsveld en artikel 17 lid 3 en artikel 17 lid 4c, voor wat betreft de zinsnede ‘en lid 3’, van de voorschriften.

Het bestemmingsplan ziet op de actualisering van het oude bestemmingsplan uit 1971. Het plangebied omvat het buitengebied van de voormalige gemeente Warnsveld. Dat betekent dat de bebouwde kom van Warnsveld en het open noordwestelijke randgebied tussen het dorp en de Den Elterweg buiten het plan gelaten is. Wel is in het plangebied het psychiatrische centrum ‘Spectrum’ (voorheen ‘Groot Graffel’) opgenomen. Het nieuwe landgoed ’t Poppink, gelegen tussen de bebouwde kom en het psychiatrische centrum, valt buiten het plangebied.

Het besluit van Gedeputeerde Staten en bestemmingsplan liggen gedurende zes weken bij het loket van de gemeente Zutphen, ’s Gravenhof 2 ter inzage. Een ieder kan de stukken inzien gedurende de openingstijden van het stadhuis. Degene, die zich tijdig op grond van artikel 27, eerste of tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tot Gedeputeerde Staten heeft gewend, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich tot genoemd college te wenden, is bevoegd tegen een goedkeuringsbesluit beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage.

Een beroep heeft geen schorsende werking, hetgeen betekent dat een besluit van Gedeputeerde Staten na afloop van de beroepstermijn in werking treedt. Indien binnen de beroepstermijn, dat wil zeggen tot en met 28 april 2010, tevens een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Zutphen, 17 maart 2010

Burgemeester en wethouders van Zutphen.

Naar boven