stcrt-2010-4049-001.png Bestemmingsplannen ‘Hoek van Holland Dirk van den Burgweg’, ‘Schiebroeksepark en omgeving’ en ‘Agniesebuurt’

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 28 januari 2010 de bestemmingsplannnen ‘Hoek van Holland Dirk van den Burgweg’ ,’Schiebroeksepark en omgeving’ en ‘Agniesebuurt’ heeft vastgesteld. Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht in de plannnen ten opzichte van de ontwerpen zoals deze ter inzage hebben gelegen.

De raadsbesluiten en de vastgestelde bestemmingsplannen (met bijbehorende stukken) liggen met ingang van 19 maart 2010 t/m 29 april 2010 gedurende een periode van zes weken op werkdagen voor eenieder ter inzage bij de desbetreffende deelgemeenten:

  • de secretarie van de deelgemeente Hoek van Holland, Prins Hendrikstraat 161, openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur;

  • de secretarie van de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek, Melanchtonweg 100, openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur;

  • de secretarie van de deelgemeente Noord, Eudokiaplein 35.

  • de Stadswinkel Centrum, stadhuis Coolsingel 40 (zijde Doelwater, tegenover hoofdbureau politie) openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur; behalve op donderdag (09.00 uur tot 13.30 uur).

De raadsbesluiten en de bestemmingsplannen (met bijbehorende stukken) kunnen tevens worden ingezien via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/bestemmingsplanneninprocedure.

Begrenzing bestemmingsplan HvH Dirk van den Burgweg

Het plangebied ligt in de deelgemeente Hoek van Holland en heeft betrekking op het gebied dat – globaal bezien – begrensd wordt door de Dirk van den Burgweg aan de oostzijde (het gedeelte van de Dirk van den Burgweg grenzend aan de ontwikkellocatie valt binnen het plangebied), de Kaapweg aan de zuidzijde, het Noordlandsepad aan de westzijde en de gemeentegrens met Westland (in de vorm van de watering Tochtkreek) aan de noordzijde. Het gebied is onderdeel van de Nieuwlandse Polder, een overwegend door glastuinbouw gebruikte polder op het grondgebied van de gemeenten Rotterdam en Westland.

Begrenzing bestemmingsplan Schiebroeksepark en omgeving

Het plangebied ligt in de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek en wordt – globaal bezien – begrensd door de Doenkade, de gemeentegrens met Lansingerland, de Lage Limiet, de Hoge Limiet, de Abeelweg, Berberisweg, de Lindesingel en het tracé van de RandstadRail. De woningen aan de Bernard de la Faillebocht, Comelis Reeuwijkbocht en de Pieter Rosemondweg vallen evenals de gronden grenzend aan de Ratelaarweg buiten dit bestemmingsplan.

Begrenzing bestemmingsplan Agniesebuurt

Het bestemmingsplangebied Agniesebuurt maakt deel uit van de deelgemeente Noord. Het gebied wordt aan de zuidwestkant door de Schiekade en aan de noodwestkant begrensd door de Bergweg. Aan de noordoostkant loopt de begrenzing door het midden van de Noordsingel, langs de Heer Bokelweg, de Vriendenlaan en ten slotte door het midden van het Stokviswater. Aan de zuidwestkant wordt het gebied begrensd door een deel van de Heer Bokelweg, de Stroveer en de Goudsesingel.

Tegen het vaststellingsbesluit kan gedurende bovengenoemde termijn beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep wordt ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd.

De bestemmingsplannen treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het desbetreffende besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

Rotterdam, 17 maart 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen:

H. Goedhart,

algemeen directeur dS+V.

Naar boven