stcrt-2010-3982-001.png Vaststelling van het ‘Bestemmingsplan Elburg – Horstkamp en De Dijkjes van de gemeente Elburg’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg maken bekend, dat de raad van de gemeente Elburg op 25 januari 2010 het ‘Bestemmingsplan Elburg – Horstkamp en De Dijkjes van de gemeente Elburg’ op grond van artikel 3.8. lid 1.e. van de Wet ruimtelijke ordening gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens heeft de raad voor dit bestemmingsplan een exploitatieplan vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied gelegen ten noorden van de bestaande begraafplaats te Elburg, globaal omsloten door de Oostelijke Rondweg en de Oostendorperstraatweg, voor een deel gelegen tot aan de Tempelweg te Elburg/Oostendorp. In bedoeld gebied wordt onder meer de bouw van ruim 400 woningen met de daarbij behorende nieuwe infrastructuur (met afsluiting van De Weeren voor doorgaand autoverkeer) en een uitbreiding van de begraafplaats mogelijk gemaakt.

De wijzigingen die door de raad in het bestemmingsplan zijn opgenomen ten opzichte van het ontwerpplan, hebben betrekking op het noordelijk gelegen deel van de verbeelding en de daarop aangepaste regels ten behoeve van het perceel De Weeren 6 te Elburg (bestemming Wonen), als gevolg waarvan de woonbestemming (W-U1) is verkleind; een kleine aanvulling van die bestemming is toegevoegd in het noordelijk deel. De Natuurtoets; het Lucht- en Geluidsonderzoek en de berekening van de financiële haalbaarheid zijn aangepast.

Met ingang van woensdag 17 maart 2010 ligt het vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende bijlagen/rapporten en het raadsbesluit c.a. gedurende zes weken voor eenieder ter inzage op het gemeentekantoor (afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling) te Elburg. Tevens kunnen de stukken worden geraadpleegd via de gemeentelijke website, www.elburg.nl onder bekendmakingen; bestemmingsplannen. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan (niet met alle bijlagen c.a.) in elektronische vorm ook raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0230.075302-VG01

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden die reeds een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingebracht, en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingebracht, met ingang van bovengenoemde datum van terinzageligging van de stukken gedurende de termijn van zes weken, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Tevens kan in die periode beroep worden ingesteld door belanghebbenden tegen de wijzigingen die de raad in het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn door degene die tijdig een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Elburg, 16 maart 2010

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven