Onteigeningsplan In Goede Aarde I

Burgemeester en wethouders maken, namens de gemeenteraad van Boxtel, bekend, dat in overeenstemming met artikel 3:11 juncto 3:16 van de Algemene wet bestuursrecht vanaf dinsdag 9 maart 2010 ter inzage ligt het ontwerp Onteigeningsplan In Goede Aarde I met de daarbij behorende stukken als bedoeld in artikel 80 van de Onteigeningswet. Hierbij gaat het om gebouwde en ongebouwde eigendommen die zijn gelegen in het bestemmingsplan In Goede Aarde.

Inzage

Gedurende zes weken, dus tot en met 19 april 2010, ligt het onteigeningsplan ter inzage in de leeshoek van het gemeentehuis, ingang Markt, en in de bibliotheek aan de Burgakker. Het gemeentehuis is geopend op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur en verder na een telefonische afspraak met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, (0411) 65 52 39.

Bestemmingsplan en onteigening

Het bestemmingsplan In Goede Aarde is door de gemeenteraad van Boxtel vastgesteld op 25 mei 2000. Daarna is dit plan op 23 januari 2001 door Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant goedgekeurd en bij Koninklijk Besluit van 27 november 2002 onherroepelijk geworden.

Deze onteigening is nodig voor de voltooiing van de uitvoering van het bestemmingsplan In Goede Aarde.

Daarbij gaat het om de volgende onderdelen:

  • het noordoostelijk deel van het woongebied De Zonnegolven voor de realisering van de bestemmingen ‘Woondoeleinden-Wo’ en ‘Groenvoorzieningen-G’ met aanwijzing ‘ontsluitingsweg’ en

  • de aanleg en reconstructie van het tracégedeelten Munselse Hoeve, Zonnegolven en Het Klaverblad van en naar de hoofdontsluitingswegen: Schijndelseweg en Schijndelsedijk. Dit voor de realisering van de bestemmingen ‘Wegverkeer Vw’ en ‘Groenvoorzieningen-G’.

Voor deze voltooiing is het noodzakelijk dat de gemeente Boxtel de volledige beschikking heeft over de bij derden in eigendom zijnde onroerende zaken.

Zienswijzen

Op grond van de artikelen 3:12, 3:13, 3:15 en 3:16 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tot en met 19 april 2010 zowel schriftelijk als mondeling hun zienswijze op dit onteigeningsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Boxtel. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad van Boxtel, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met mevrouw F. Verstraten van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Boxtel, (0411) 65 52 39.

Boxtel, 4 maart 2010

Burgemeester en wethouders van Boxtel,

de secretaris,

J.K. Fraanje.

De burgemeester,

F.H.J.M. van Beers.

Naar boven