stcrt-2010-3974-001.png Vaststelling bestemmingsplan Kruiskamp Parkweelde II

Op 9 februari 2010 heeft de gemeenteraad van Amersfoort het bestemmingsplan Kruiskamp Parkweelde II gewijzigd vastgesteld.

Inhoud plan

Het bestemmingsplan omvat de mogelijkheid om 45 woningen en 35 appartementen op de hoek van de Van Randwijcklaan en Ringweg Kruiskamp te bouwen. Het plangebied wordt begrensd door de parallelweg Ringweg Kruiskamp aan de oostzijde, de Van Randwijcklaan aan de noordzijde, de Magelhaenstraat aan de westzijde en een voetpad aan de zuidzijde.

Wijzigingen

De wijzigingen die de gemeenteraad heeft vastgesteld hebben betrekking op:

  • 1. Tekstuele onvolkomenheden in de toelichting en de regels en zijn waar nodig verbeterd.

  • 2. Het artikel 5 ‘wonen’ in de regels is gewijzigd. Het betreft het deel van het artikel dat gaat over ‘de beroepen en bedrijven aan huis’.

Procedure

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken liggen van donderdag 18 maart tot en met woensdag 28 april 2010 ter inzage in de Informatiewinkel in de Observant, Stadhuisplein 7. Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken kunnen ook digitaal worden geraadpleegd op www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (Bestemmingsplannen in voorbereiding).

Binnen de periode van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door:

  • 1. een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • 2. een belanghebbende tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan vastgestelde wijziging.

Een gemotiveerd beroepschrift kan worden ingediend bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift wordt van de zijde van genoemde afdeling Bestuursrechtspraak een griffierecht in rekening gebracht van € 150,– voor natuurlijke personen en € 297,– voor rechtspersonen, zoals verenigingen.

U stelt beroep in door een brief te sturen naar de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In die brief vermeldt u naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent én waarom u het niet eens bent met dat besluit. U stuurt een kopie van dit besluit van het bestuursorgaan met het beroepschrift mee. U ondertekent de brief en stuurt deze naar het postadres van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het vaststellingsbesluit van dit bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Totdat op het beroep is beslist kan een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gedaan. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist (artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening). Hiervoor is eveneens griffierecht verschuldigd van € 150,– voor natuurlijke personen en € 297,– voor rechtspersonen.

Wet geluidhinder

Vaststelling grenswaarden Wgh bestemmingsplan ‘Kruiskamp Parkweelde II’

Burgemeester en wethouders hebben op 19 januari 2010 overeenkomstig artikel 110a van de geluidhinder (Wgh) hogere waarden vastgesteld voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting. Deze hogere waarden hebben betrekking op de in het bestemmingsplan ‘Kruiskamp Parkweelde II’ opgenomen mogelijkheid voor de bouw van gestapelde of grondgebonden woningen. Het betreft overschrijdingen van de voorkeursgrenswaarden vanwege wegverkeerslawaai van 48 dB.

Er is onderzocht of maatregelen kunnen worden getroffen om de geluidsbelasting te reduceren. Dit kan zijn maatregelen aan wegen en/of het plaatsen van afschermende maatregelen (bijvoorbeeld geluidschermen). Het nemen van maatregelen om de geluidsbelastingen te verminderen stuiten op bezwaren van stedenbouwkundige en financiële aard.

Het ontwerpbesluit ten behoeve van de vaststelling van de hogere waarden heeft gedurende een termijn van zes weken, vanaf op 11 november 2009, ter inzage gelegen. Tijdens die periode konden daartegen, ingevolge afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 110c, lid 2 Wgh bij burgemeester en wethouders schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Van deze mogelijkheid is geen gebruikgemaakt.

De navolgende hogere waarden zijn vastgesteld:

Adres

Aantal woningen

Hogere waarden min.

Hogere waarden max.

Gestapeld of grondgebonden woningen

Geluidsbron

Parkweelde II

31

49 dB

62 dB

gestapeld

Ringweg Kruiskamp

Parkweelde II

11

49 dB

62 dB

grondgebonden

Ringweg Kruiskamp

Parkweelde II

17

50 dB

57 dB

gestapeld

Van Randwijcklaan

Parkweelde II

24

50 dB

57 dB

grondgebonden

Van Randwijcklaan

De stukken over de vastgestelde hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting kunnen van donderdag 17 maart tot en met woensdag 28 april 2010 worden ingezien in de Informatiewinkel in de Observant, Stadhuisplein 7. Belanghebbenden kunnen gedurende deze termijn beroep instellen tegen het besluit hogere waarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Op grond van artikel 145 van de Wgh begint de termijn voor het indienen van een beroepschrift tegen het besluit tot vaststelling van hogere waarden met ingang van de dag waarop beroep kan worden ingesteld tegen het besluit van de raad tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Kruiskamp parkweelde II’. Omdat tegen het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden geen zienswijzen kenbaar zijn gemaakt, kunnen op grond van artikel 6.13 van de Algemene wet bestuursrecht alleen belanghebbenden in beroep gaan, die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat ze geen zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hebben ingediend.

Het besluit ten behoeve van de vaststelling van de hogere waarden en de bij deze stukken behorende bijlagen kunnen ook digitaal worden geraadpleegd op www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (Bestemmingsplannen in voorbereiding).

Naar boven