stcrt-2010-3969-001.png Bestemmingsplan bouw woning Oude Deldenseweg 11a in Enter

Er is een bouwvergunning aangevraagd voor het bouwen van een nieuwe woning op het perceel Oude Deldenseweg 11a in Enter (tussen de huisnummers 11 en 13, kadastraal bekend gemeente Wierden, sectie L, nummer 1248). Dit plan past niet in het ter plaatse geldende bestemmingsplan. De gemeente is echter bereid het bestemmingsplan te herzien.

Er is een ontwerp gemaakt voor een nieuw bestemmingsplan, dat de naam heeft gekregen ‘Buitengebied '85, herziening Oude Deldenseweg 11a te Enter’. In dit ontwerpbestemmingsplan is geregeld dat het mogelijk is om een nieuwe woning te bouwen tussen de percelen Oude Deldenseweg 11 en 13 in Enter.

Met de aanvrager is een overeenkomst inzake het kostenverhaal gesloten.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan staat vanaf 18 maart 2010 op www.wierden.nl. Vanaf dat moment is het plan ook te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2009000014-0002. Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf die datum gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis.

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt kan iedereen zijn of haar zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Dat kan op een aantal manieren:

  • Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan het ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, postbus 43, 7640 AA Wierden’.

  • Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.

  • Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen (tel. 0546-580 838, e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Vervolg procedure

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan, eventueel gewijzigd, vastgesteld. Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Driehoek en op de website van de gemeente.

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerpbestemmingsplan, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546 580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven