stcrt-2010-3968-001.png Bestemmingsplan Colmschate West goedgekeurd

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 18 maart tot en met 28 april 2010 bij Publiekszaken (Leeuwenbrug 81), bij de gemeentelijke informatiebalie in de Openbare Bibliotheek (Brink 70) en in de Wijkbibliotheek Colmschate (Flora 259) ter inzage ligt:

  • het besluit van Gedeputeerde Staten van Overijssel d.d. 24 februari 2010, nr. 2010/0033901, over de goedkeuring van het bestemmingsplan Colmschate-West en het betreffende bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan betreft een actualisatie van de huidige gelende bestemmingsplannen (6 in totaal) voor de wijken Blauwenoord, Groot en Klein Douwel. In het grootste deel van het plangebied worden geen ingrijpende veranderingen in de functionele en ruimtelijke structuur voorzien. Het bestemmingsplan heeft dan ook primair een beheersfunctie. Dit wil zeggen dat het vastleggen en behouden van de bestaande ruimtelijke, functionele en verkeerskundige situatie voorop staat. Nieuwe ontwikkelingen zijn van ondergeschikte aard en beperken zich hoofdzakelijk tot het bieden van uitbreidingsmogelijkheden voor de bestaande bebouwing.

U kunt het plan ook inzien op de website: www.deventer.nl/bestemmingsplannen.

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende die tijdig bedenkingen tegen het bestemmingsplan bij Gedeputeerde Staten heeft ingediend en een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich met zijn bedenkingen tot Gedeputeerde Staten te wenden, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven