stcrt-2010-3907-001.png Vastgesteld bestemmingsplan Gemeentehuis Nunspeet

Met ingang van woensdag 17 maart 2010 ligt in de informatiehoek in de hal van het gemeentehuis gedurende zes weken voor eenieder ter inzage het door de gemeenteraad op 28 januari 2010 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Gemeentehuis Nunspeet. De stukken zijn ook te downloaden via www.nunspeet.nl. Het plangebied ligt tussen de Ds. Huetlaan, de Marktstraat, de Dorpsstraat en de Ds. Martinuslaan in Nunspeet. Genoemd bestemmingsplan voorziet in een gewenste uitbreiding van het gemeentehuis aan de zuidelijke zijde van het gebouw (hogere bouwhoogten, vergroting van het bouwvlak en verhoging van het bebouwingspercentage) en de plaatsing van lichtmasten met een hoogte van 11,5 meter op de parkeerplaats voor het gemeentehuis.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn de volgende wijzigingen in het ontwerpbestemmingsplan aangebracht:

  • 1. Het bouwvlak aan de voorzijde van het gemeentehuis wordt aangepast, zodat het zicht vanaf de Markt op de Marskramer/Intertoys blijft bestaan.

  • 2. Het bouwvlak aan de achterzijde (inham tegenover Marktzicht) van het gemeentehuis wordt gewijzigd.

  • 3. Bij Begrippen, Inleidende regels, Bebouwingspercentage moet worden opgenomen dat kelders niet moeten worden meegerekend bij de bepaling van het bebouwingspercentage.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan tegen het besluit van de gemeenteraad over de vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend, dan wel door een belanghebbende aan wie niet verweten kan worden dat hij/zij niet tijdig een zienswijze heeft ingediend heeft. Tegen de wijzigingen die bij de vaststelling door de gemeenteraad zijn aangebracht, kan een belanghebbende beroep instellen. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt, kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Nadere informatie via doorkiesnummer (0341) 25 92 28.

Naar boven