stcrt-2010-3843-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Landgoed Schuilenburgerweg

Bij het loket Bouwen en milieu in het huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7, 7442 MA Nijverdal ligt met ingang van 13 maart 2010 gedurende zes weken ter inzage het besluit van de raad van de gemeente Hellendoorn van 2 februari 2010, nummer 09INT01603, tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Landgoed Schuilenburgerweg.

Het loket is geopend op werkdagen van 08.00 uur tot 14.30 uur en buiten deze tijden op afspraak, telefoon 0548-630213.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan kan ook worden ingezien en gedownload via de website van de gemeente Hellendoorn (http://www.hellendoorn.nl/diensten/projecten/bestemmingsplannen/in-procedure/buitengebied/).

Inhoud

Het bestemmingsplan beslaat ruwweg de (agrarische) gronden nabij Schuilenburgerweg 31 tussen de Nieuwe Twentseweg en de Marsdijk en een aantal gronden ten oosten van de Marsdijk. Het bestemmingsplan leidt tot de vorming van een nieuw landgoed en een rood voor rood woning en nieuwe (natte) natuur nabij Schuilenburgerweg 31.

Bestemmingsplan Landgoed Schuilenburgerweg is één van drie bestemmingsplannen die tot doel hebben een bedrijfsverplaatsing van een melkveehouderij in de robuuste ecologische verbindingszone naar een landbouwontwikkelingsgebied en de realisatie van ca 70 ha nieuwe natuur mogelijk te maken. Hiervoor wordt o.a. gebruik gemaakt van de regeling voor nieuwe Landgoederen en Rood-voor-Rood. Bestemmingsplan Landgoed Zuidelijke Kanaaldijk en bestemmingsplan Landgoed Veldhuizenweg zijn de overige plannen die deel uitmaken van dit project.

Wijzigingen

De raad heeft het bestemmingsplan vastgesteld in afwijking van het ter visie gelegde ontwerpbestemmingsplan. De wijziging is:

  • 1) Perceel kadastraal bekend gemeente Hellendoorn, sectie I nummer 4211, is in zijn geheel buiten het bestemmingsplan gelaten en houdt de geldende bestemmingen (agrarisch en wonen).

De exacte inhoud van de wijziging kan gedurende de terinzagelegging van het vastgestelde plan bij de balie van het loket Bouwen en milieu worden ingezien.

Beroep

Degene die tijdig zijn zienswijze heeft kenbaar gemaakt bij de raad, alsmede een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze bij de raad kenbaar te maken, kan gedurende de termijn van terinzageligging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zover de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan daarin wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, kan een belanghebbende gedurende de termijn van terinzageligging tegen deze wijzigingen schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

  • uw naam en adres;

  • een dagtekening;

  • een omschrijving van het bestreden besluit;

  • de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Het indienen van een beroepschrift schorst het in werking treden van het bestemmingsplan niet. Daartoe kan eveneens gedurende de termijn van terinzagelegging een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven