stcrt-2010-3830-001.png Openbare kennisgeving inzake artikel 7.8b van de Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Baarle-Nassau maken bekend dat overeenkomstig artikel 7.8b van de Wet milieubeheer het volgende Besluit is genomen.

Op grond van het Besluit milieu-effectrapportage 1994 geldt bij het oprichten of uitbreiden van een inrichting bestemd voor het fokken, mesten of houden van 350 of meer plaatsen voor zeugen en 2.200 of meer plaatsen voor vleesvarkens de Mer-beoordelingsplicht. Er dient te worden nagegaan of er zich bijzondere omstandigheden voordoen waardoor een Milieu-effectrapport dient te worden opgesteld.

De heer Bervoets, Hoogeind 4 te Baarle-Nassau wil de bestaande inrichting gelegen aan Klein Bedaf 3 te Baarle-Nassau uitbreiden met 898 dierplaatsen voor zeugen en met 2.656 dierplaatsen voor vleesvarkens. Hierdoor is categorie 14, onderdeel D van het Besluit Milieu-effectrapprtage 1994 van toepassing.

Er doen zich in verband met de voorgenomen activiteit geen ‘bijzondere omstandigheden’ voor, zoals bedoeld in artikel 7.8b van de Wet milieubeheer, die het opstellen van een Milieu-effectrapport vragen. Het college van burgemeester en wethouders van Baarle-Nassau heeft dan ook besloten dat er voor de aangegeven uitbreiding geen Milieu-effectrapportage hoeft te worden opgesteld.

Dit Besluit ligt vanaf 15 maart 2010 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Zaken, cluster Bouwen en Milieu van het gemeentehuis te Baarle-Nassau, op werkdagen van 09.00 uur tot 12.30 uur en op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 17.00 uur.

Op dit Besluit is artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing, hetgeen inhoudt dit Mer-beoordelingsbesluit moet worden aangemerkt als een beslissing inzake de procedure ter voorbereiding van een Besluit. Dit betekent dat op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht tegen dit Besluit geen bezwaar of beroep mogelijk is.

Baarle-Nassau, 12 maart 2010

Naar boven