stcrt-2010-3805-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Waarderpolder’

Burgemeester en Wethouders van Haarlem maken ter voldoening aan artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat de gemeenteraad van Haarlem in de vergadering van 18 februari 2010 het bestemmingsplan

‘Bedrijventerrein Waarderpolder’

gewijzigd heeft vastge­steld.

Het bedrijventerrein Waarderpolder ligt in het noordoosten van Haarlem. Het plangebied grenst aan het Noorder Buiten Spaarne, het recreatiegebied bij Schoteroog, de Veerpolder, de spoorlijn Amsterdam – Haarlem, De Amsterdamsevaart en de wijk Droste-Thorbeckekwartier. De exacte plangrens staat op de plankaart. Hoofddoel van het nieuwe bestemmingsplan bedrijventerrein Waarderpolder is het opstellen van een actueel ruimtelijk-juridisch kader, waarbinnen het karakter van het plangebied zoveel mogelijk wordt beschermd. Ondanks het overwegend consoliderende karakter van het bestemmingsplan zijn ook nieuwe bij het plangebied passende ontwikkelingen mogelijk gemaakt.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘bedrijventerrein Waarderpolder’ ligt met ingang van de dag na deze publicatie gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij:

Het gemeentelijk Team Personen, Bedrijven en Omgeving (PBO) van de hoofdafdeling Dienstverlening aan de Zijlsingel 1 in Haarlem. Dit loket is geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur. Op donderdagen is het loket geopend van 9.00 uur tot 20.00 uur.

Tevens is het bestemmingsplan digitaal raadpleegbaar via het digitaal loket van de gemeente Haarlem of via de link: http://e-diensten.haarlem.nl/bestemming/BST_Nav.asp

Tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘bedrijventerrein Waarderpolder’ kunnen bedenkingen worden ingediend door:

  • Degene die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan.

  • Een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.

  • Eenieder die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad bij de vaststelling zijn aangebracht.

De bedenkingen kunnen mondeling en schriftelijk worden ingediend gedurende de bovengenoemde termijn dat het bestemmingsplan ter inzage ligt. De schriftelijke bedenkingen moeten worden gericht aan: Gedeputeerde Staten van Noord Holland, postbus 3007, 2001 DA Haarlem.

Degene die mondelinge bedenkingen wenst in te brengen, kan daartoe voor de laatste dag van de ter visie legging een verzoek bij de provincie indienen. Om praktische redenen zou een verzoek om mondelinge bedenkingen in te dienen bij voorkeur uiterlijk 14 dagen voor het einde van de ter visie legging moeten worden gedaan. Op deze wijze kan worden voorkomen dat bedenkingen pas na afloop van de termijn worden ingediend en dus buiten beschouwing moeten worden gelaten. Degene die van deze mogelijkheid gebruik wil maken, kan telefonisch contact opnemen met de directie Subsidies, Handhaving en Vergunningen (023-5144411).

Naar boven