Wijziging Regeling wapens en munitie krijgsmachtpersoneel 1997

1 maart 2010

Nr: BS/2010006155

Directie Juridische Zaken Afdeling Wet- en Regelgeving

De Minister van Defensie,

Gelet op artikel 3a, eerste lid, van de Wet wapens en munitie;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 2, eerste, derde, vierde en vijfde lid, van de Regeling wapens en munitie krijgsmachtpersoneel 1997 wordt na het woord ‘categorieën’ telkens ingevoegd: I, onder 7°, voor zover het betreft voorwerpen die een sprekende gelijkenis vertonen met vuurwapens,.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de tweede dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting worden geplaatst in de Staatscourant.

Den Haag, 1 maart 2010

De Minister van Defensie,

E. van Middelkoop.

TOELICHTING

In de Regeling wapens en munitie krijgsmachtpersoneel 1997 wordt bepaald in hoeverre een aantal (verbods-)bepalingen van de Wet wapens en munitie niet van toepassing zijn op personen die van de krijgsmacht deel uitmaken of daarvoor werkzaam zijn. De onderhavige wijziging van de Regeling wapens en munitie krijgsmachtpersoneel 1997 hangt samen met het volgende. In de huidige regeling zijn, met uitzondering van de geluidsdemper, geen bevoegdheden toegekend terzake van wapens van de categorie I. In verband met gebruik door personeel van de krijgsmacht van oefenwapens welke tot de categorie I, onderdeel 7 kunnen worden gerekend, is aanpassing van de regeling noodzakelijk geworden. De onderhavige wijziging treft voor deze situatie een voorziening.

De Minister van Defensie,

E. van Middelkoop.

Naar boven