stcrt-2010-3790-001.png Vaststelling bestemmingsplannen ‘NAM-locaties en leidingen’

Burgemeester en wethouders van Dinkelland maken in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 18 februari 2010 de bestemmingsplannen:

‘Herontwikkeling Olieveld Schoonebeek – Locatie Rossum Weerselo’;

‘Herontwikkeling Olieveld Schoonebeek – Locatie Rossum Weerselo 2’;

‘Herontwikkeling Olieveld Schoonebeek – Locatie Rossum Weerselo 3’;

‘Herontwikkeling Olieveld Schoonebeek – Locatie Rossum Weerselo 5’;

‘Partiele herziening Bestemmingsplan Buitengebied (voormalige gemeente Denekamp)’;

‘Partiele herziening Bestemmingsplan Buitengebied (voormalige gemeente Weerselo)’;

‘Partiele herziening Bestemmingsplan De Essen (voormalige gemeente Oldenzaal)’;

gewijzigd heeft vastgesteld.

De wijzigingen hebben betrekking op de bestemmingsplannen voor de locaties Rossum-Weerselo 2, Rossum-Weerselo 3 en Rossum-Weerselo 5. De wijzigingen ten opzichte van de ontwerpbestemmingsplannen betreffen:

Paragraaf 4.1.1. van de toelichting bestemmingsplan Rossum-Weerselo 2

  • Aanvulling dat naast de ‘geluidsprognose waterinjectie-faciliteiten op de NAM-locatie Rossum-Weerselo 2’ van 7 december 2009’ een aanvullend onderzoek uitgangspunt is geweest voor het bestemmingsplan, te noemen ‘Laagfrequent LF geluid normstelling en beoordeling’, van 2 december 2009.

  • Wijziging dat ter plaatse van de woningen wordt voldaan aan de streefwaarde van 45 dB(A) uit het gemeentelijk geluidsbeleid.

  • Aanvulling dat de maximale geluidsniveaus, als het gaat om piekgeluiden, niet meer dan 10 dB(A) boven het langtijdgemiddelde beoordelingsniveau zal liggen.

  • Voor wat betreft de geluidsbelasting op de woningen zijn de volgende waarden actueel:

    Immissiepunt ter plaatse van:

    Geluidsbelasting in dB(A)

    Berekend

    Gemeentelijk beleid

    Streefwaarde

    Grenswaarde

    Tramweg 1

    36

    45

    50

    Tramweg 3

    38

    45

    50

    Tramweg 4

    38

    45

    50

    Tramweg 5

    41

    45

    50

    Tramweg 6

    43

    45

    50

    Tramweg 8

    37

    45

    50

    Tramweg 9

    34

    45

    50

  • Aanpassing dat behalve het aanbrengen van de skidomkasting ook maatregeling zoals het plaatsen van de skids in een gebouw of een het volledig ondergrond aanbrengen zijn beoordeld. Aangezien dankzij het gewijzigde geluidsonderzoek wordt voldaan aan het gemeentelijk geluidsbeleid zijn deze maatregelen niet meer aan de orde in het kader van de Best Beschikbare Technieken.

Paragraaf 4.1.1. van de toelichting bestemmingsplan Rossum-Weerselo 3

  • Wijziging dat ten aanzien van het geluidsapect de meest recente versie van de ‘geluidsprognose waterinjectie-faciliteiten op de NAM-locatie Rossum-Weerselo 3’ van 7 december 2009’ uitgangspunt is geweest voor het bestemmingsplan.

  • Aangevuld dat ter plaatse van de dichtstbijzijnde woning wordt voldaan aan de streefwaarde van het gemeentelijk geluidsbeleid.

  • Aangevuld dat op 50 meter van het hekwerk niet wordt voldaan aan de streefwaarden, maar wel aan de grenswaarden.

  • Aanvulling dat de maximale geluidsniveaus, als het gaat om piekgeluiden, niet meer dan 10 dB(A) boven het langtijdgemiddelde beoordelingsniveau zal liggen.

  • Voor wat betreft de geluidscontouren zijn de volgende waarden actueel:

    Immissiepunt ter plaatse van:

    Geluidsbelasting in dB(A)

    Berekend

    Gemeentelijk beleid

    Streefwaarde

    Grenswaarde

    Woning Bentertsteeg 14/14a

    36

    45

    50

    Woning Bentertsteeg 5

    35

    45

    50

    Woning Bentertsteeg 7

    24

    45

    50

    50 m west van de inrichting

    48

    45

    50

Paragraaf 4.1.1 van de toelichting van bestemmingsplan Rossum-Weerselo 5

  • Wijziging dat ten aanzien van het geluidsapect de meest recente versie van de ‘geluidsprognose waterinjectie-faciliteiten op de NAM-locatie Rossum-Weerselo 5’ van 7 december 2009’ uitgangspunt is geweest voor het bestemmingsplan.

  • Aangevuld dat ter plaatse van de dichtstbijzijnde woning wordt voldaan aan de streefwaarde van het gemeentelijk geluidsbeleid.

  • Aanvulling dat het maximale geluidsniveaus, als het gaat om piekgeluiden, niet meer dan 10 dB(A) boven het langtijdgemiddelde beoordelingsniveau zal liggen.

  • Aanvulling dat met toepassing van het BBT kan worden voldaan aan de gemeentelijke streefwaarde van 45 dB(A) ten aanzien van de woning aan de Schipweg, maar dat op 50 meter van de inrichting niet kan worden voldaan een streefwaarden en grenswaarden van het gemeentelijk geluidsbeleid. De afwijking is echter zo gering, dat deze acceptabel wordt geacht, aangezien geen belangen worden geschaad.

  • Voor wat betreft de geluidscontouren zijn de volgende waarden actueel:

    Immissiepunt ter plaatse van:

    Geluidsbelasting in dB(A)

    Berekend

    Gemeentelijk beleid

    Streefwaarde

    Grenswaarde

    Woning Schipweg 5

    34

    45

    50

    50 m oost van de inrichting

    51

    45

    50

    50 m noord van de inrichting

    50

    45

    50

    50 m west van de inrichting

    51

    45

    50

De vastgestelde plannen met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 12 maart 2010 voor de periode van 6 weken tijdens de openingsuren bij de afdeling Vergunningen in het gemeentehuis te Denekamp ter inzage. De bestemmingsplannen zijn ook te raadplegen via de gemeentelijke internetpagina www.dinkelland.nl, onder Bestuur & Organisatie → Beleidsnota’s → Ter inzage.

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kunt u een beroepschrift indienen tegen de vastgestelde bestemmingsplannen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, wanneer u:

  • tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebt ingediend;

  • belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;

  • belanghebbende bent en bedenkingen hebt tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Een beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Voor het behandelen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. De Raad van State geeft bericht over de hoogte van het griffierecht en de wijze waarop dit moet worden betaald.

Het besluit tot gewijzigde vaststelling van de bestemmingsplannen treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het beroep heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist. Ook voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Naar boven