stcrt-2010-3737-001.png Bestemmingsplan ‘Vrijetijdspark De Rotonde’ (gewijzigd vastgesteld)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van vrijdag 12 maart 2010 gedurende zes weken het op 23 februari 2010 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Vrijetijdspark De Rotonde’ ter inzage ligt.

Toelichting op de planstukken

Het bestemmingsplan is opgesteld om een juridische basis te scheppen voor het bestaande vrijetijdspark en het horecabedrijf ‘De Rotonde’ in Enspijk en de gewenste uitbreidingen. Door de eigenaar/beheerder is een verzoek ingediend voor uitbreiding van het restaurant, het oprichten van een vergadercentrum, een hotel/motel en een theehuis en een herindeling van de bestaande standplaatsen. In 2003 is het bestemmingsplan voor De Rotonde als voorontwerpbestemmingsplan afgerond. Vooruitlopend op de ontwerpfase is een vrijstellingsprocedure gevoerd voor het uitbreiden van het kampeerterrein in oostelijke en zuidwestelijke richting en voor het oprichten van de reclamemast. De genoemde procedures zijn succesvol afgerond. Inmiddels is sprake van voortschrijdend beleid en aanvullende wensen van de eigenaar van het vrijetijdspark.

De voorgenomen uitbreiding van het vrijetijdspark heeft een duidelijke samenhang met het bestaande gedeelte. Daarom is besloten om in dit bestemmingsplan zowel het bestaande gedeelte als de beoogde uitbreiding in één planologische regeling op te nemen. Binnen het plangebied is tevens een MacDonalds gevestigd met een McDrive-voorziening en parkeerterrein, dicht bij de aansluiting op de provinciale weg. De gronden zijn in eigendom van het vrijetijdspark.

Gewijzigde vaststelling

Het bestemmingsplan is door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen zijn:

  • de functie ‘water’ wordt mogelijk gemaakt binnen de bestemmingen ‘horeca’ en ‘groen’;

  • in het bestemmingsplan wordt de minimale oppervlakte van 5,6 ha aan water opgenomen.

Terinzagelegging

Genoemd bestemmingsplan inclusief de Nota van Beantwoording en de raadsstukken ligt ter inzage bij het Klantencontactcentrum, tel. 0345-586 611. Zie Actueel voor openingstijden.. Tevens is het plan in te zien op de gemeentelijke website www.geldermalsen.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp hebben ingediend, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtsspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG.

Degene die beroep heeft ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven