stcrt-2010-3728-001.png Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan centrum 1988, partiële herziening Meerveldlaan (voormalige brandweerkazerne) en vaststelling hogere grenswaarden in het kader van de wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Nijkerk maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Nijkerk op 18 februari 2010 heeft besloten het bestemmingsplan bestemmingsplan Centrum 1988, partiële herziening Meerveldlaan (voormalige brandweerkazerne) gewijzigd vast te stellen.

Het bestemmingsplan voorziet in de planologisch-juridische basis voor het mogelijk maken van 17 appartementen met ondergrondse parkeergelegenheid en 300 m2 kantoor- en praktijkruimte voor zorginstelling Amant op de plek van de voormalige brandweerkazerne aan de Meerveldlaan in Hoevelaken.

Bij de vaststelling is in het plan een aantal wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp. De wijzigingen staan vermeld in de bij het besluit behorende Lijst met aanpassingen. Voorname wijzigingen betreffen:

  • De grens van de voorziene bebouwing ten opzichte van de Oosterdorpsstraat en de Meerveldlaan zo’n 2 meter naar achteren te verplaatsen

  • De goothoogte en bouwhoogte van 7 en 12 meter te wijzigen in 6 en 11 meter

De totale lijst met wijzigingen is terug te vinden in de Lijst met aanpassingen.

Hogere grenswaarden in het kader van de Wet geluidhinder

Vanwege het overschrijden van de voorkeursgrenswaarde Wet geluidhinder hebben burgemeester en wethouders op 12 januari 2010 besloten tot vaststelling van hogere waarden voor de geluidsbelasting op de gevels van de toekomstige bebouwing aan de Meerveldlaan/Oosterdorpsstraat. Overeenkomstig artikel 110 van de Wet geluidhinder ligt het besluit voor de vaststelling van de hogere grenswaarden gelijktijdig met het bestemmingsplan ter inzage.

Terinzagelegging

Het raadsbesluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Centrum 1988, partiële herziening Meerveldlaan (voormalige brandweerkazerne) en het besluit vaststelling hogere grenswaarden in het kader van de Wet geluidhinder liggen met de bijbehorende stukken met ingang van 11 maart 2010 tot en met 21 april 2010 voor eenieder ter inzage in de Publiekswinkel van het Stadhuis, Kolkstraat 27 te Nijkerk. De openingstijden van de Publiekswinkel zijn maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur en daarnaast ook op donderdagen van 13.30 uur tot 17.00 uur en van 18.00 uur tot 20.00 uur.

Het bestemmingsplan, inclusief de bijbehorende stukken, is ook digitaal raadpleegbaar op internet via www.nijkerk.eu, onder ‘Uw leefomgeving’ en vervolgens Ruimtelijke Ordening/Bestemmingsplannen.

Indienen Beroepschriften

  • a. vastgesteld bestemmingsplan

    Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend dan wel redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdens de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze in te dienen, en belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht, kunnen tijdens de termijn van terinzagelegging in beroep gaan tegen het raadsbesluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Centrum 1988, partiële herziening Meerveldlaan (voormalige brandweerkazerne).

  • b. besluit hogere grenswaarden in het kader van de Wet geluidhinder

    Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend dan wel redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdens de terinzagelegging van het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden een zienswijze in te dienen, kunnen tijdens de termijn van terinzagelegging in beroep gaan tegen het collegebesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden in het kader van de Wet geluidhinder.

Om in beroep te gaan tegen deze besluiten dient de belanghebbende per besluit een beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Ook kunnen degenen die beroep hebben ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn van 6 weken. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor nadere informatie:

afdeling MRO, dhr. H. Visser, tel. 033 247 2 654, e-mail: gemeente@nijkerk.eu

Nijkerk, 10 maart 2010

Burgemeester en wethouders van Nijkerk.

Naar boven